Radonjić: Imali smo previše problema da bismo razmišljali o plej-ofu Evrolige 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Pedeset i treći rođendan, Dejan Radonjić proveo je danas radno. Košarkaše Crvene zvezde sutra očekuje evroligaški meč protiv Monaka (19.00) samo dva dana nakon poraza od MIlana. Na istom mesu, Hala „Aleksandar Nikolić“, crveno-beli ugostiće ekipu koju sa klupe predvodi Saša Obradović.

Tinjala je nada posle iznenađujuće pobede nad Olimpijakosom u Atini, da bi košarkaši Crvene zvezde mogli ravnopravno da se uključe u borbu za plej-of Evrolige, pogotovo jer su naredna dva meča igrali kod kuće, međutim posle poraza od Milana, postalo je jasnije da je u pitanju ipak samo pusta želja.

„Previše smo problema imali da bi se razmišljalo o bilo čemu osim o tome da najbezbolniji način izađemo iz svega toga. Imali smo veoma specifične tri nedelje, bili smo bez nekih igrača i 12 dana, morali su strogo da miruju. Gotovo čitav tim je bio van trenažnog procesa. Najznačajnije nam je bilo i jedino prirodno da razmišljamo o tome kako da se vratimo“, razmišljanja je trener Crvene zvezde.

Meč sa Milanom bio je fizički veoma zahtevan. Monako je ekipa sličnih atletskih predispozicija većine igrača. Tim je od Zvezdana Mitrovića, usred sezone preuzeo Saša Obradović, kojem će sutrašnje gostovanje biti prvi meč protiv Crvene zvezde nakon neslavnog raskida saradnje.

Ironije radi, upravo je Radonjić krajem decembra 2020. preuzeo Zvezdu od Obradovića, koji se kasnije na ružan način rastao sa svojim matičnim klubom, tuživši upravu, tražeći isplatu kompletnog dvogodišnjeg ugovora (u čemu je na kraju i uspeo).

Obradović je u relativno kratkom vremenu uspeo da konsoliduje ekipu i da pronađe mesto u svom sistemu Majku Džejmsu, buntovnom Amerikancu koji se direktno sukobio sa prethodnom dvojicom trenera sa kojima je sarađivao (Dimitris Itudis i Zvezdan Mitrović).

„Čeka nas duel protiv još jednog tima koji je atletski jako kvalitetan i koji u svojim redovima ima izuzetne individualce koji su kadri da sami dobijaju utakmice. Prvi od njih jedan od najboljih igrača u Evroligi Majk Džejms. Moramo pomenuti i Bejkona, Motejunasa, Tomasa, Anđušića… U dobroj su formi, igraju jako dobro i bez ikakve dileme pred nama je težak zadatak“, jasan je „slavljenik“ na klupi crveno-belih.

Eron Vajt je takođe odlično upoznat sa kvalitetima ekipe Monaka koja u svojim redovima ima nekolicinu nekadašnjih NBA igrača (Džejms, Bejkon, Motejunas…). Monako je u dobroj formi, pobedio je na prethodnih pet, od šest odigranih evroligaških utakmica.

„Bejkon igra odlično, postiže dosta poena. Jasno, Majk je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi, ali Motejunas i Dijalo su u dobroj formi. Imaju puno kvalitetnih igrača, dobro igraju i moramo da budemo spremni. Pre svega za Majka, ali košarka se igra pet na pet, pa čak i kada igrate protiv jednog tako dominantnog igrača morate da se posvetite svima“, istakao je Vajt.

Amerikanac je odigrao vrlo slabo protiv Milana, svog nekadašnjeg kluba, čega je i sam svestan.

„Ne bih rekao sjajno. Nisam zadovoljan kako sam odigrao sinoć. Generalno gledano, ponovo se osećam dobro na terenu. Frustirajuće je kad ti svi pričaju da ti treba još vremena, nikada nisam imao ovakvu povredu. Sve u svemu, osećam se najbolje što je realno u ovom trenutku“, naveo je Amerikanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari