Radonjić: Videlo se da smo umorni 1Foto: Starsport

Imali su košarkaši Crvene zvezde puno problema u Zagrebu. Cibona je napadački odigrala odličan meč, demonstrirajući brzu košarku protiv koje je crveno-belima trebalo vremena da se adaptiraju. Tek u poslednjoj deonici, na leđima Ivanovića, Mitrovića i Dobrića Zvezda je matirala Cibonu (74:78) i tako posle 23. kola ostala na vrhu abaligaške tabele sa skorom od 19 pobeda i dva poraza.

„U našem ritmu i trenutnoj situaciji izuzetno značajna pobeda. Jako teško gostovanje. Cibona je u dobrom ritmu, jako dobro igra, mlada je i talentovana ekipa, veoma motivisana. Mi smo putovali iz Barselone, pa smo juče opet bili na putu. Uz to smo značajno oslabljeni, jako bitni igrači su van stroja. Adaptiramo se na tu situaciju, vidi se i da smo umorni“, poručio je trener Radonjić posle utakmice u Zagrebu.

Istakao je crnogorski stručnjak da je utakmica bila interesantna i veoma intezivna.

„Utakmica je bila interesantna. Bilo je perioda kada smo dobro igrali, kada je Cibona igrala jako dobro, u naletu. Uspeli smo posle serije 16:0 nekako da se vratimo i na kraju dođemo do boljeg rezultata nego u prvom delu. Nastavak jako slab, Cibona odlična. Tražili smo rešenja, kako da budemo dovoljno dobri u oba pravca tokom poslednje četvrtine. U jednom trenutku je bilo dobro, pa opet pad. Mislim ipak da smo u poslednjih par minuta bili dosta dobri u odbrani i napadu“, iskren je šef struke crveno-belih.

Luka Mitrović i Nikola Ivanović su odigrali bitne uloge u završnici.

„U trenucima kada nam je bilo bitno da dođemo do nekih rešenja koja su bila potrebna uspeli smo preko Mitrovića da napravimo neke stvari, a u drugom delu poslednje četvrtine posebno dobru rolu odradio je i Ivanović. Odbrambeno smo bolje odreagovali, bili čvršći, sa boljom koncentracijom. Tražili smo rešenja i uspeli“, poručio je Radonjić.

Cibona je poslednji put Zvezdu savladala u polufinalu ABA lige 2014. godine. Tada je na klupi tima sa Malog Kalemegdana takođe sedeo Dejan Radonjić.

„Taj tim Cibone je bio dobro posložen. Potencijal veliki, dovoljno iskustva, jak na bitnim pozicijama. Mi smo igrali pred Fajnal for ovde utakmicu i jedva uspeli da slavimo. Bilo je jasno da neće biti lako. Cibona je odigrala taj duel veoma kvalitetno, mi nismo bili na adekvatnom nivou iz različitih razloga, ali mislim da je taj tim bio veoma dobar i mislim da je bio potcenjen. Kada se uporedi, mislim da Cibona sada ima veoma talentovan tim. Da ima puno potencijala, veliki broj interesantnih momaka na jednom mestu. Sad treba da se čeka i da se radi2, pohvalio je trener crveno-belih mladu ekipu Cibone, svestan da se njegov tim, posle trijumfa u Zagrebu, značajno približio zacrtanom cilju da plej-of dočeka kao lider na abaligaškoj tabeli.

„To je i pred početak bio cilj, da budemo na prvom mestu. Smatram da može da bude značajno. Ne mora, ali može da bude. Da smo na prvoj, drugoj i trećoj, mislim da imamo kapaciteta da se u svakom slučaju nadamo dobrim stvarima, ali da je bolje da se krene sa prve pozicije, bez ozbira ko će biti prvi protivnik. Naravno posle toga, nadamo se i finalu“, poruka je trenera Radonjića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari