Radović zna s Realom 1Foto: FoNet/AP

Remi Real Madrida i Legije ili bolje rečeno prosuta pobeda „kraljevića“ u Varšavi najveće je iznenađenje druge ture mečeva četvrtog kola Lige šampiona, a srpski internacionalac Miroslav Radović trenutno omraženi lik na „Santjago Bernabeu“.

Strelac počasnog gola u španskoj golgoti poljskog prvaka pre dve nedelje, s jednim pogotkom i pregršt odlično odrađenog posla na sredini terena, bio je jedan od tvoraca rezultatskog preokreta pred praznim tribinama stadiona „Vojske Poljske“ (3:3), posle čega se posebno po glavi češkaju ljudi iz uprave Partizana, jer su učinili sve da ubrzaju novi odlazak iskusnog veziste iz Humske, ovog puta posle nepuna tri meseca od pompeznog povratka u srpski fudbal.

– Po okončanju susreta dobio sam dosta SMS poruka, meni izuzetno značajnih. Na primer, od Radomira Antića, nekadašnjeg trenera Reala i Barselone. Čestitao mi je na igri, borbi i svemu prikazanom – kaže živa legenda varšavskog kluba, nekadašnji igrač kineskog Hubeja, u vreme kada ga je vodio eks selektor Srbije, a sada četvrti najefikasniji fudbaler poljskih ekipa u takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske federacije.

– Ne igramo svaki dan s ovakvim klubom. Zadovoljan sam što sam uopšte imao priliku da igram. I da odigram dobro. Zasluženo smo osvojili bod. Verujem da ni Madriđani nisu očekivali onakvo naše izdanje. Pogotovo što su igrali pred praznim tribinama, a to je za njih nešto potpuno novo. Danima smo ponavljali sami sebi da nemamo šta da izgubimo. Ovaj rezultat je odjeknuo u svetu. A u narednom kolu protiv Sportinga ćemo se boriti za plasman u Ligu Evrope – tridesetdvogodišnji igrač sredine terena već razmišlja o duelu s Portugalcima, koji su s bledim Lazarom Markovićem i bez Radosava Petrovića, ostali praznih šaka protiv Borusije iz Dortmunda u drugoj utakmici F grupe (0:1) i tako ugrozili svoj odlazak u Ligu Evrope.

Zinedin Zidan u maniru najiskusnijih trenera preuzeo je odgovornost za poraz branioca titule.
– Nismo odigrali onako kako smo očekivali pred praznim tribinama i nema izgovora. Kada postigneš dva gola ne smeš da skineš papučicu sa gasa. Bilo je teško i moja je krivica za ovaj rezultat. Kada imaš 2:0 moraš da razmišljaš, da igraš opreznije i zatvorenije, ali mi nismo to uradili. Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu – poručio je Francuz s Realove klupe.

S deset bodova, Lester je jednom nogom već u nokaut fazi. Prvak Engleske nije uspeo da pogodi mrežu Kopenhagena (5), ali ni Danci nisu postali prvi protivnik koji je gurnuo loptu iza gol linije „lisica“ u njihovoj debitantskoj sezoni u LŠ. Što je išlo na ruku Portu, posle autogola Briža (1:0) drugog na tabeli (7) G grupe, ispred danskog (5) i belgijskog tima (0). Na korak od Top 16 nalaze se i Juventus i Sevilja iz grupe H. Španci su još jednom rutinski pokazali Dinamu iz Zagreba da je zalutao u trku za evropsku titulu (4:0), dok su Italijani u finišu susreta ostali bez celog plena protiv Liona (1:1), ali sa 10, odnosno osam bodova drže teško dostižnu distancu u odnosu na Francuze (4) i Hrvate (0).

Monako je s raspucanim Radamelom Falkaom (dva gola) savladao CSKA iz Moskve (3:0) i tako iskoristio ne baš očekivani poraz Totenhema od Bajera iz Leverkuzena (0:1) da se odlepi konkurenciji na prvom mestu (8), ali daleko od toga da je situacija u grupi E rešena. Teoretski, čak i CSKA (2) ima šansu za ostanak u LŠ, preko grbače Engleza (4) i Nemaca (6).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari