Rakićević uzeo pare i “poništio” obećanje 1Foto:Starsport

Da je Petar Rakićević bio velika želja Partizana pokazuje i saopštenje kluba povodom njegovog “iznenadnog” prelaska u Crvenu zvezdu, nakon što je na ponovoljenoj Arbitraži dobio “čiste papire” iz valjevskog Metalca.

Crno-beli su s tim u vezi priložili priznanicu o preuzetom avansu od strane igrača (10.000 evra), potpisanu pristupnicu i nacrt nepotpisanog ugovora.

– Prvi kontakt sa Petrom Rakićevićem uspostavljen je nakon što su se Partizanu obratili menadžer Miodrag Radović i sam igrač, ponudivši saradnju od sezone 2016/17. Nakon konsultacija unutar kluba, igraču Petru Rakićeviću je isplaćen avans u iznosu od 10.000 evra za šta je on potpisao priznanicu. Navedeni iznos, predstavljao je prvu ratu budućeg ugovora za angažovanje igrača u sezoni 2016/17.

U skladu sa postignutim dogovorom i po primanju prve rate naknade za profesionalno angažovanje, Petar Rakićević je potpisao i pristupnicu za KK Partizan. Ovom prilikom, klub nipošto nije želeo da potpiše nikakav ugovor sa Rakićevićem pre nego što igrač raskine saradnju sa KK Metalac- kaže se u saopštenju.

Nekoliko dana posle sastanka, tvrdi se dalje, KK Partizan NIS je od menadžera Miodraga Radovića primio nacrt ugovora različit od prethodno postignutog dogovora u smislu da je Miodrag Radović je zahtevao da prilikom narednog transfera Petra Rakićevića (Iz Partizana u treći klub) njemu pripadne 20 odsto od iznosa koji bi Partizan dobio kao obeštećenje.
Iz Humske navode da je igrač sa svojim menadžerom odugovlačio da na arbitraži zbog kašnjenja uplata raskinu ugovor sa KK Metalac. Poseban kuriozitet predstavlja podatak da je neposredno pre trenutka kada je zahtev za arbitražu konačno podnet, KK Metalac uprkos teškoj finansijskoj situaciji, pronašao sredstva da isplati ugovorne obaveze prema Petru Rakićeviću. Na spomenutoj arbitraži, igrača Petra Rakićevića je zastupao advokat Tošković, član predsedništva KK Crvena zvezda Beograd (izabran, 12.08. 2011. godine) što samo po sebi ukazuje na razvoj događaja koji je potom usledio.

Iz Partizana dalje saopštavaju da je menadžer Miodrag Radović sa predstavnicima Partizana zakazao potpisivanje ugovora na dan 04.10.2016. u 11 časova, ali se ni igrač ni menadžer nisu pojavili. Tog dana, Petar Rakićević je potpisao ugovor sa KK Crvena zvezda. KK Partizan NIS izražava svoje veliko nezadovoljstvo jer smatra da takvo poslovanje ne doprinosi niti razvoju sporta niti razvoju sportske atmosfere u srpskoj košarci i stavlja tačku na na navedeni slučaj o kojem se kroz medije već plasiraju razne informacije – zaključuje se u saopštenju.

Zvezda: Registracija dokaz ispravnosti

Crvena zvezda je, takođe putem saopštenja, replicirala Partizanu u vezi sa dolaskom Petra Rakićevića na Mali Kalemegdan: “KK Crvena zvezda mts izražava zadovoljstvo što je istina u slučaju Petra Rakićevića konačno izašla na videlo. Činjenica da je Petar Rakićević uredno registrovan u KSS kao igrač Crvene zvezde mts, da je već licenciran, kao i da ima pravo nastupa u utakmicama ABA i Evrolige, govori ko je u ovom slučaju radio u skladu sa zakonom i propisima naših košarkaških institucija – i na prvom mestu u dogovoru sa KK Metalac iz Valjeva – a ko nije. Nadamo se da će ovakav rasplet pomoći da se konačno prekine sa praksom da se do igrača stizalo tajnim pregovorima sa igračima, mimo znanja njihovih matičnih klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari