Rano je za konačni sud 1Foto: Starsport

Košarkaši Partizana pobedili su Mega Leks (86:79) u meču 11. kola ABA lige, ostvarivši drugi uzastopni trijumf u ovom takmičenju nakon tri poraza u nizu.

Za razliku od razočaravajuće partije crno-belih od pre dve nedelje kada su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ izgubili „dobijeni“ meč protiv Cedevite, košarkaši beogradskog kluba su ovaj put rešili susret u svoju korist. Solidna igra svojih izabranika „naterala“ je Aleksandra DŽikića da, sumirajući utiske s utakmice, bude nešto umereniji u odnosu na prethodne izjave.

– Utakmica je bila kao svaka koja će se ove sezone igrati između Mege i Partizana, borbena, neizvesna, sa mnogo uspona i padova. Kad smo bili mladi, govorilo se da je utakmica „prava prvoligaška“. E, ova je baš bila takva, takmičarska sa obe strane, niko se nikom nije povlačio. Vrlo smo zadovoljni kako smo odigrali – izjavio je trener Partizana.

Strateg crno-belih je nakon utakmice protiv Cedevite javno uperio prstom na Stefana Birčevića okrivljujući ga za negativan ishod svoje ekipe. Povremeni reprezentativac Srbije je protiv Mega Leksa odgovorio sa korektnih 15 poena i pet skokova, čime se odmah iza Hečera našao na vrhu liste najefikasnijih igrača na meču. Povodom Birčevićevog demantija na terenu, DŽikić je imao interesantnu opservaciju.

– Za Birčevića nije neka mudrolija – on teže igra u Beogradu. Za to postoji 101 razlog. Za neke je on direktan krivac, a neki su posledica neke koincidencije. Frenk trenutno dobija borbu sa samim sobom. Fizički je spreman 100 odsto i sada pokušava da pronađe načine da nam pomogne u napadu i odbrani i da dobije poverenje saigrača. Mislim da nije loše izgledao ovog puta, kao i u Atini – izneo je trener crno-belih svoje zapažanje o nastupima dvojice igrača.

Osmi trijumf u regionalnom takmičenju vratio je zadovoljstvo u taboru beogradskog kluba, ali prava iskušenja tek slede. Već sutra uveče crno-beli dočekuju italijanski Sasari u meču sedmog kola FIBA Lige šampiona, dok u narednom kolu ABA lige gostuju Krki. Dugačka sezona i borba na više frontova ne dozvoljavaju DŽikiću da daje preuranjene ocene o krajnjim dometima njegovog tima.

– Sezona je vrlo dugačka. Meni su malo čudne apokaliptične izjave pre 1. decembra, a ima da se igra još šest meseci. LJudi daju konačne ocene, a mislim da je prerano za to. Ne ocenjuje se trka na početku, niti na sredini, već na kraju. To ne znači da će Robinson, Birča ili ja da briljiramo, samo mislim da je prerano za takve stavove – zaključio je DŽikić.

Milojević: Partizan je morao da se pomuči

– Evidentno je da smo u usponu forme, uspeli smo da namučimo kvalitetnu ekipu kao što je Partizan. Kada pogledate kako smo izgledali pre mesec i po i sada, to je drugačiji tim. Tek treba da napredujemo. Kada dođe na naplatu sve što igramo u Evropi i ovo, evidentno je da nas čeka svetla budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari