Ratko Đurković novi trener rukometaša Crvene zvezde 1foto: sd-crvenazvezda.net

Rukometni klub Crvena zvezda objavio je danas da je Ratko Đurković novi šef struke crveno-belih. On je nasledio na tom mestu Žikicu Milosavljevića, koji je ostavku, usled loših rezultata, podneo još pre mesec dana.

Đurkovića očekuje težak zadatak, s obzirom na to da se Zvezda nalazi u nezavidnoj poziciji i da će se, po svemu sudeći, boriti za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Nekadašnji pivotmen reprezentativnog szatusa, kao stručnjak je radio u u Kuvajtu (Al Kuarin), ranije na klupi Lovćena (Kup Crne Gore 2011), Pelistera, mađarskih klubova Komla i Orožhaze, Borca iz Banjaluke (prvak Bosne i Hercegovine 2017), a radio je i sa žesnkim timom Ormija iz Patree (Grčka).

„Upoznat sam sa stanjem u ekipi i onim što se očekuje od nas. Drago mi je da su moji bivši saigrači, što iz klubova, što iz reprezentacije, počev od Nenada Peruničića, Dragana Škrbića i Ognjena Kajganića, sa kojima sam u komunikaciji oko 20 dana, smatrali da kao trener, ličnost i profesionalac mogu da vodim Crvenu zvezdu i napravim dobar posao. Upravo je to bilo ključno da dođem. To su ljudi sa kojima imam dobre odnose, međusobno poštovanje, mislim da je to dobra početna pozicija. Zdrav odnos, da svako zna šta je čija obaveza“, naveo je Đurković.

Njegov glavni zadatak biće da sa crveno-belima obezbedi opstanak u prvenstvu, pošto će igrati u plej-autu. Prethodno će debitovati na utakmici pretkola Kupa Branislav Pokrajac protiv Radničkog iz Kragujevca.

„Biti trener Zvezde znači uvek biti na udaru. U pitanju je posao gde se greške, barem kod nas, retko praštaju, ali ja to volim da radim. Čitav život sam u rukometu, opredelio sam se da budem trener i ovome ću pristupiti maksimalno. Ako se ispratimo svi zajedno, mislim da to u budućnosti može da dovede do mnogo boljih rezultata nego do sada“, dodao je nekadašnji član Lovćena, Metaloplastike, Sintelona, Partizana, Bidasoe, Pik Segeda i sarajevske Bosne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari