Ratnički na višem nivou 1

Dobili su ih u Madridu i negde u podsvesti košarkaši Crvene zvezde nadaju se da nešto slično mogu večeras da ponove i dođu do četvrte „recke“ na poslednjih pet međusobnih mečeva, na ovosezonskom evroligaškom oproštaju u hali „Aleksandar Nikolić“ (19.00).

Real dolazi na megdan crveno-belima nameren da trujumfalnim napuštanjem Beograda podeblja četvrtu poziciju pred početak plej-ofa. Zvezda se pak, kao i na prethodne dve evroligaške utakmice, nalazi u specifičnom momentu, jer već u ponedeljak igra majstoricu sa Mornarom za plasman u finale plej-ofa ABA lige. U pretposlednjem pokušaju da dođe do 12. pobede u najelitnijem rangu biće lišena pomoći povređenog Pera Antića i od ranije Nemanje Dangubića, čiji je proces rehabilitacije kolena tako dobar da bi moga da zaigra u domaćem prvenstvu.

– Pretpostavljam da Real dolazi sa dodatnim motivom, pored motiva što boljeg plasmana pred početak plej-ofa. Taj motiv je poraz od nas u Madridu. Verujem da ih je svaki poraz koji je Real imao ove sezone, poremetio u plasmanu. Mi sa druge strane ulazimo u meč sa potpuno drugačijim motivima nego na poslednjih par utakmica, moraćemo da odigramo na boljem energetskom, ratničkom, višem nivou, jer je ovoj ekipi očigledno potrebno dodatno samopouzdanje kroz borbu – poručio je trener Alimpijević.

Poslednji poraz od Mornara u Baru, pokazao je, uprkos surovom ritmu od pet utakmica u deset dana, da Zvezda ima puno defanzivnih problema i da pojedini igrači, koji bi trebalo da su nosioci igre, puno osciliraju u formi, nalik Feldinu, Bjelici, Lesoru. U odnosu na poslednje tri evroligaške utakmice kod kuće, košarkaši Crvene zvezde večeras bi trebalo da imaju veću podršku sa tribina. Real je sam po sebi mamac za navijače, koji će poslednji put uživo posmatrati Luku Dončića, možda i prvog pika na narednom NBA draftu krajem juna.

– Ono što nas dodatno obavezuje jeste da je to utakmica koja je poslednja u Pioniru u Evroligi. Sa tom utakmicom zatvaramo sezonu pred našim navijačima. Imamo obavezu da se na častan i dostojanstven način oprostimo od ove sezone, koja je bila izuzetna dobra. Ovih 11 pobeda u našoj prvoj sezoni je jako dobar rezultat, i želećemo da taj skor popravimo već u petak. Real nije protivnik kome se preti, ali mi imamo svoje motive za ovu utakmicu – naglasio je trener Crvene zvezde, napomenuvši da nakon distorzije zgloba Antić propušta večerašnji susret, ali bi mogao da se nađe u protokolu za duel sa Mornarom u ponedeljak.

Ročesti do kraja sezone – pitanje

Trener Dušan Alimpijević oštro je demantovao nedavno pisanje izraelskih medija da bi Tejlor Ročesti na kraju plej-ofa ABA lige mogao da pređe u jerusalimski Hapoel, međutim on nije mogao da garantuje da će pouzdani plejmejker ostati u Zvezdi do kraja takmičarske godine. Mladi stručnjak napomenuo je da je to pitanje i za upravu kluba, koja je do sada vodila pametnu transfer politiku. „Još jedna je u nizu informacija koja se pojavljuju u poslednje vreme i koje dolaze sa svih živih strana. Razumem zašto dolaze, ne mislim da je ovo bilo kakva teorija zavere, to je prosto pogrešna informacija u veoma pogrešnom trenutku za nas“, rekao je Alimpijević.

Žalgiris zauvek u laptopu

Upitan za najomiljeniju evroligašku utakmicu koju je ove sezone odigrala Crvena zvezda, trener Dušan Alimpijević dao je zanimljiv odgovor: „Tri stvari koje su mi ostale upamćene iz Evrolige je da smo prvi put u istoriji Crvene zvezde pobedili Olimpijakos, da smo napravili pobedu protiv Reala u Madridu posle 43 godine i da smo tim koji je postigao najveći broj poena na jednoj evroligaškoj utakmici Crvene zvezde. A, ako mene pitate za najdražu utakmicu i možda za pečat ove godine, nešto što ću svakako čuvati u svojoj arhivi na svom laptopu je utakmica protiv Žalgirisa i mislim da nam je to ubedljivo najbolja utakmica ove sezone, tu smo odigrali najzreliju, najčvršću i najbolju košarku u oba pravca, protiv tima za koga me ne bi iznenadilo da bude iznenađenje i da dođe do fajnal-fora“, apostrofirao je Alimpijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari