Razbijen mobilni telefon odlaže Ronaldov debi 1EPA-EFE/STR

Portugalac mora prvo da odradi suspenziju.

Da je sve bilo u redu, Kristijano Ronaldo bi prvi meč za Al Nasr odigrao 5. januara u 12. kolu fudbalskog prvenstva Saudijske Arabije, ali kupci 28.000 karata biće uskraćeni za gledanje čuvenog CR7.

Tu je informaciju doneo Dejli Mejl, u čijoj vesti je objašnjeno da se radi o „ehu“ kazne Fudbalskog saveza Engleske određene doskorašnjem igraču Mančester junajteda. Za incident od prošlog aprila.

Ronaldo je sankcionisan sa 50.000 funti i dva meča zabrane nastupa zbog toga što je u nervozi razboi mobilni telefon autističnom dečaku sa tribina, posle utakmice Crvenih đavola i Evertona.

Iako se izvinio putem Instagrama i lično pozvao majku nedužnog deteta, ni ona ni FS Engleske mu nisu prešli preko besprizornog incidenta. Kako mu je pomenuta sankcija izrečena uoči Svetskog prvenstva u Kataru, tj. za vreme pauze u Premijer ligi, a FIFA u takvim slučajevima nalaže njeno odrađivanje prvom prilikom u domaćem ligaškom meču novog kluba, mora da sačeka na premijeru.

Ukoliko se u međuvremenu ne desi neki obrt, vlasnika ubedljivo najskupljeg ugovora u istoriji fudbala neće biti u dresu lidera prvenstva Saudijske Arabije ni 14. januara, protiv Al Šababa.

Odnosno, moći će regularno da debituje tek 21. januara, kada na red dolazi duel sa Al Itifakom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari