Real drugi finalista Lige šampiona 1Foto: EPA/ JUANJO MARTIN

I pored pobede Atletika u revanš susretu polufinala Lige šampiona (2:1), u najvažniji meč sezone ide Real Madrid, zbog triumfa u prvoj utakmici od 3:0. Tamo se od sinoć već nalazi Juventus, pa nema dileme da će svi ljubitelji fudbala 3. juna videti pravi fudbalski spektakl.

Krenuo je Atletiko ofanzivno od samog početka i već posle 16 minuta izabranici Diega Simeonea imali su velikih 2:0. U vođstvo ih je doveo Saul Nigez, preciznim udarcem glavom nakon kornera u 12. minutu, a četiri minuta kasnije Grizman je povisio na 2:0 udarcem sa „bele“ tačke.

Ipak, od tog trenutka se domaći povlače, a gosti preuzimaju inicijativu i u 42. minutu nakon sjajnog prodora Benzeme pored čak tri protivnička igrača, lopta dolazi do Krosa koji šutira jako po sredini gola, a odbitak „skuplja“ Isko i šalje loptu u mrežu nemoćnog Oblaka.

Od tog trenutka biva jasno da je „kraljevski“ klub drugi finalista, „jorgandžije“ ne mogu u napadu da povežu redove, a posle propuštene šanse u 65. minutu kada Kejlor Navas brani prvo Karasku, a zatim i Gameiru, sasvim izvesno postaje i da promene rezultata više neće biti do samog kraja utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari