Real hoće Mbapea da dobije za džabe 1epa09422573 Paris Saint Germain head coach Mauricio Pochettino looks at Paris Saint Germain's Kylian Mbappe (L) leaving the pitch during the French Ligue 1 soccer match between Paris Saint Germain and the Stade Brestois in Brest, France, 20 August 2021. EPA-EFE/Christophe Petit Tesson

Real Madrid je i zvanično krenuo sa procesom dovođenja Kilijana Mbapea.
„Kraljevski klub“ je u utorak poslao ponudu PSŽ od 160 miliona evra, što su „sveci“ očekivano odbili.
Leonardo, sportski direktor Parižana, priznao je da Mbape želi da pređe u Real, ali je i naveo da mu se nikako ne sviđa taktika Madriđana prema kojoj oni žele da narednog leta francuskog reprezentativca uzmu za džabe, jer će mu tada isteći aktuelni ugovor sa PSŽ-om.

Nismo se mnogo oglašavali u javnosti po tom pitanju, ali naš stav je uvek bio da zadržimo Kilijana, da produžimo ugovor. To je uvek bio naš cilj, i dalje je tako. Predstavili smo mu dve značajne ponude: jednu pre dva meseca, na nivou naših najboljih igrača. I jednu baš nedavno, čak i višu no što imaju ti igrači. Želeli smo da mu dokažemo da je važan igrač, u središtu našeg projekta, ali da nije iznad kluba“, počeo je Leonardo u intervjuu za Radio Monte Karlo.

Mbape je odbijanjem obe ponude poslao jasnu poruku upravi kluba da želi da se preseli u Madrid.

Ipak, Leonardu se nikako ne dopada taktika koju primenjuje Real a koja bi za posledicu mogla da ima da francuski reprezentativac narednog leta ode za džabe.

“ Sve mi izgleda kao strategija, da od nas dobiju odrečan odgovor, da pokažu da su probali sve, a onda da sačekaju godinu dana i da ga uzmu za džabe. Real se već dve godine ponaša tako, to nije korektno, čak je i nelegalno jer su već kontaktirali igrača. Za nas to nije prihvatljivo. To što je ponuda stigla godinu dana pre isteka ugovora, sedam dana pre kraja prelaznog roka, to je dokaz da je sve ovo Realova strategija. Oni žele da odbijemo ponudu samo da bi pokazali da su pokušali sve i da odmah počnu da pregovaraju za sledeću sezonu“, pribojava se brazilski funkcioner.

Parižani su bez oklevanja odbili ponudu Reala od 160 miliona evra.

“ Da, usmeno smo je odbili. Ali nećemo nikoga zadržavati. Ako neko želi da ide, a naši uslovi budu ispunjeni videćemo. Međutim, ovog leta nam se ostvario san sa igračima koje smo doveli i nećemo dozvoliti da ga neko uništi. Realovu ponudu vidimo kao dosta daleko od onoga koliko po nama Kilijan vredi danas. Takođe, deo novca ide Monaku, tako da ova ponuda nije dovoljna“, iskren je Leonardo, jer ona ne bi pokrila samo novac koji je PSŽ izdvojio na ime obeštećenja Monaku kada je dovodio Mbapea (180 miliona evra).

“ Kilijan Mbape želi da ide, to je sasvim jasno. Ako je Real dostavio ponudu, to je sasvim jasno. Svima je jasno. Kao i naša pozicija. Ne možemo da menjamo planove nedelju dana pre kraja prelaznog roka. Ako želi da ide nećemo ga zadržavati, ali ići će samo pod našim uslovima“, stava je Leonardo, koji je na goruću temu razgovarao i sa samim igračem.

“ Razgovarali smo mnogo puta, uvek nam je govorio isto. Uvek je obećavao da neće otići iz kluba bez obeštećenja“, nadanja je Leonardo.

U Parizu izgleda čekaju na ponudu veću od 200 miliona evra kako bi uopšte započeli sa pregovorima.

“ Ljudi pričaju da ja želim da prodam, a Naser (Al Kelaifi) ne želi, ali to nije tačno. Na istim smo talasnim dužinama. Branimo naš klub. Naš cilj je da produžimo ugovor, ali ako igrač želi da ide pod našim uslovima… To ne važi samo za Kilijana, važi za sve… Mi ne planiramo da opet razgovaramo sa Realom. Prelazni rok se završava 31. avgusta u ponoć. Tako stvari funkcionišu. I naš plan je jasan: da ga zadržimo i produžimo ugovor ali nećemo dozvoliti nekome da ode za manje obeštećenje od onoga koje smo platili kada još dugujemo Monaku“, transparentan je Leonardo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari