Real i Mančester siti odigrali nerešeno u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Fudbaleri madridskog Reala i Mančester sitija odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

U duelu dve najbolje ekipe na svetu, viđen je zanimljiv meč u kojem su domaći poveli golom Vinisijusa u 36. minutu, a izjednačio je Kevin de Brujne u 67. minutu.

Revanš je na programu za sedam dana (17. maj) u Engleskoj, a bolji iz ovog dvomeča u finalu će igrati sa pobednikom italijanskog dvoboja između Milana i Intera, koji se sastaju u sredu (21.00) u svom prvom međusobnom susretu.

Menadžer engleskog šampiona Pep Gvardiola je, kao i u prošlogodišnjem polufinalnom duelu ova dva tima, odlučio da u Madridu utakmicu počne ofanzivno i da nametne svoju igru kolegi Karlu Ančelotiju.

Zahvaljujući dominaciji na sredini terena, samopouzdanje njegovog tima je postepeno raslo, a Kevin de Brujne je povremenim šutevima iz daljine pokušavao da nađe pukotine u najboljoj odbrani u Evropi.

Real je bio prinuđen da se brani, pa je u prvih pola sata najzapaženiji igrač u oba tima bio golman Madriđana Tibo Kurtoa, koji je u dva navrata odlično reagovao kada je Haland imao šanse da dovede goste u vođstvo.

Uprkos tome što više od pola sata nisu uspevali da naprave ni jednu pravu napadačku akciju, domaći su prvi postigli gol.

Kamavinga je u 36. minutu dugo vodio loptu u kontra napadu, stigao na 25 metara od gola Edersona, a zatim dodao do Vinisijusa. Brazilac je prvi put na meču pobegao Vokeru, i šutem sa 17 metara poslao loptu pod prečku, za svoj 30. pogodak u sezoni.

Real i Mančester siti odigrali nerešeno u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona 2
Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

I na početku drugog poluvremena Siti je bio znatno bolji rival, ali je Kurtoa uspevao da sačuva prednost svog tima. Ponovo je Belgijanac odbranio šuteve Halanda i De Brujnea, a pomogao mu je i Alaba nakon što je spasio svoju mrežu kada je u 55. minutu Haland bio u šansi da sa deset metara pogodi mrežu.

Kako je vreme odmicalo činilo se da je Real nametnuo ritam igre, pa su Benzema, Valverde i Kros dolazili u situacije da udarcima iz daljine dupliraju vođstvo,

Međutim, baš u trenucima kada se činilo da je samo pitanje trenutka kada će „kraljevski klub“ da kruniše svoju dobru igru, Kamavinga je u 67. minutu napravio grešku u dodavanju na sredini terena, Gundogan je pronašao De Brujnea, a ovaj udarcem sa 18 metara konačno savladao svog zemljaka na golu Reala.

Real i Mančester siti odigrali nerešeno u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona 3
Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Do kraja je samo još Čuameni imao šansu da opet donese prednost Madriđanima, ali je Ederson odbrani njegov šut. U finišu je bilo očito da su oba trenera želeli da izbegnu poraz pred revanš, koji se igra za sedam dana na „Etihadu“.

U prilog tome svedoči i podatak da Gvardiola nije izvršio niti jednu izmenu u svom timu tokom utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari