Real novi "VAR šampion" u broju poništenih golova 1EPA-EFE/Manuel Lorenzo

Aktuelni fudbalski prvak Evrope protiv Elčea postigao jednak broj ispravnih i neregularnih golova.

Kraljevići su sa 3:0 savladali Elče u meču poslednjeg kola La Lige, a da nije bilo intervencije arbitara iz VAR sobe pobeda bi bila duplo ubedljivija.

Ovako je utakmica ušla u istoriju španskog fudbala, kao prva na kojoj nisu priznata čak tri gola. Tačnije, udarci Benzeme u 6. i 61, te šut Alabe u 26. minutu.

Prvi je poništen zbog ofsajda Viniciusa, drugi jer je video tehnologijom utvrđeno da je u nedozvoljenoj poziciji Benzema, a treći jer je iza suparničke obrane bio Carvahal.

Ono što je iznerviralo igrače Reala, trenera Karla Anćelotija, navijače osvajača prošlosezonske Lige šampiona i sve kritičare VAR-a jesu „mikro ofsajdi“, kako ih je opisala Marka.

Odnosno, odustajanje od višedecenijskog pravila „merenja“ ofsajda i prelazak na hvatanje mikrona nevidljivih ljudskom oku, na štetu napadača u odnosu na defanzivca.

„Videlo se to i na faci sudije kada mu je VAR dojavljivao o ofsajdima prilikom prva dva poništena gola. Oba su, usput, bila lepa. Sudiji, naime, nije bilo jasno kako to nisu golovi“, stoji još u tekstu pomenutog sportskog dnevnika.

Na kraju je duel rešen potezima Valverdea u 11. minutu, Benzeme (75) i Asensia (89).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari