Real odbranio titulu u Ligi šampiona 1Foto: EPA/ GEOFF CADDICK

Fudbaleri Reala pobedili su Juventus 4:1 u finalu Lige šampiona u Kardifu i tako osvojili 12. pehar namenjen najboljem timu Evrope u fudbalu, a takođe su i prvi tim u istoriji koji je dva puta uzastopno podigao „ušati“ trofej.

Krenuli su u sam meč bolje fudbaleri Juventusa, ali je već u 20. minutu Ronaldo iskoristio povratni pas Karvahala i preciznim udarcem poslao loptu u donji levi ugao Đainluiđa Bufona. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, već sedam minuta kasnije je Mario Mandžukić predivnim udarcem preko glave sa šesnaest metara savladao nemoćnog Kejlora Navasa, da bi se do kraja poluvremena igralo uglavnom na sredini terena.

Drugi period igre počeo je u ritmu „Kraljevskog“ kluba i već u 61. minutu, nakon jednog projektila Kazemira izabranici Zinedina Zidana stižu do novog vođstva, a kada Ronaldo samo par minuta kasnije koristi centaršut Modrića za 3:1 biva jasno da je šampion Italije u nokdaunu i da će se teško vratiti u „život“.

Do kraja susreta viđen je crveni karton Kvadrada kada je namerno nagazio Serhija Ramosa u 85. minutu i četvrti gol tima iz prestonice Španije, koji je bio delo Marka Asensija.

Na taj način Real je zaokružio sjajnu sezonu, pošto je osvojio titulu i u domaćem prvenstvu, a sa druge strane Juventus je zabeležio i sedmi poraz u finalima Lige šampiona u devet mečeva, dok je poslednju titulu u ovom takmičenju osvojio još davne 1996. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari