Recept kao protiv Virtusa 1Foto: STARSPORT

Preslišali su košarkaši Partizana Virtus na startu Evrokupa s takvom lakoćom igre da je zaista teško i zamisliti da sličnu sudbinu u subotu neće doživeti igrači Cedevita Olimpije (19.00).

U okviru 15. kola ABA lige, crno-beli će na istom mestu u Beogradskoj areni ugostiti ekipu koja trenutno ima samo jednu pobedu manje u regionalnoj ligi, ali i krizu rezultata zbog koje je sudbina Slavena Rimca na klupi LJubljančana veoma upitna.

U seriji od šest vezanih pobeda, odnosno čak devet na poslednjih 10 regionalnih mečeva crno-beli će dočekati ekipu koja je izgubila dve utakmice od poslednjih pet.

Poraz od Igokee u prethodnom kolu u LJubljani doveo je do toga da je uprava navodno kontaktirala Juricu Golemca u kojem vidi potencijalnu zamenu za Slavena Rimca. Interesantno, do odlaska u Primorsku, sa kojom je u poslednje dve godine postizao odlične rezultate, Golemac je asistirao Rimcu u stručnom štabu Cibone. Loša finansijska situacija u Primorskoj tokom takmičarske 2019/20 naterala je Golemca da ode iz kluba, a regionalne velikane Budućnost i Cedevita Olimpiju da u njemu vide naslednika Petra Mijovića, odnosno pomenutog Rimca.

– Pred nama je utakmica od velikog značaja za obe ekipe. Dolazi nam Cedevita Olimpija, tim od kojeg smo izgubili u prvom delu sezone i tim koji se bori za najviši plasman u ligi. Zbog toga, suvišno je govoriti koliko će važno biti da onu energiju koju smo na terenu i tribinama Arene videli u sredu, vidimo ponovo večeras – razmišljanja je Andrea Trinkijeri.

Nemanja Gordić odigrao je impresivno protiv Virtusa, meč je završio sa 22 poena, 50 odsto uspešnosti za tri i četiri asistencije. Bivši košarkaš Cedevite i Budućnosti odlično poznaje većinu košarkaša ekipe iz LJubljane, njihove igračke kvalitete, ali i iskustvo nastupanja u uzavreloj atmosferi.

– Oni su tim koji je pun iskusnih igrača. To su momci koji su igrali velike utakmice i osvajali mnogo trofeja do sada i sigurno je da znaju kako se igraju ovako važni mečevi. Sa druge strane, verujem da ćemo mi biti u stanju da odigramo slično kao protiv Virtusa, sa velikom energijom, i da ćemo uz podršku naših navijača uspeti da dođemo do pobede – istakao je Gordić.

Serija odličnih rezultata Partizana u ABA ligi podudarna je i sa činjenicom da su crno-beli poslednji meč van Beograda odigrali u 8. kolu u Podgorici i da će naredni igrati tek u 20. protiv Krke u Novom Mestu (u međuvremenu će gostovati FMP i Crvenoj zvezdi).

Evrokup potvrdio: Makadu je crno-beli

Pre četiri dana italijanski mediji objavili su informaciju da je DŽejms Makadu (27, 206 cm) blizu dogovora sa crno-belima; na sajtu KSS objavljeno je da je registrovan, a dok se čeka potvrda sa zvaničnih naloga KK Partizan – to je učinio Evrokup.

Na sajtu evropskog takmičenja u kom se Partizan takmiči ove sezone objavljeno je da je Makadu član crno-belih.

DŽejms je rođak slavnog Boba Makadua, MVP igrača NBA lige iz sezone 1974/75, dok je nosio dres Bafalo Brejvsa. On je potom kao as Los Anđeles Lejkersa osvojio dve titule (1981/82, 1984/85). U Bešiktaš je došao letos posle debitantske godine u Evropi, provedene u dresu Torina, a od početka sezone u proseku imao 11 poena, devet skokova i jednu blokadu na sedam mečeva FIBA lige šampiona.

Makadu je u prvoj šampionskoj sezoni sa Golden Stejtom, 2015/16, beležio prosečno 4,1 poen, u drugoj 2,8 za manje od deset minuta na parketu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari