Reprezentacija Srbije u Grčkoj bez "večitih", ali jača za tandem iz moskovskog CSKA 1photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaškoj reprezentaciji Srbije potrebna je jedna pobeda iz predstojećeg dvomeča da bi se kvalifikovala na Svetsko prvenstvo koje se održava ovog leta.

Selektor Svetislav Pešić u petak će sa svojim pulenima gostovati Grčkoj.

Među njima neće biti igrača Crvene zvezde i Partizana, zbog izuzetno važnih evroligaških mečeva koje će odigrati u četvrtak i petak (Zvezda igra sa Albom, a Partizan protiv Fenerbahčea).

Pozitivna je stvar što su se saigračima pridružiliu Nikola Milutinov i Dejan Davidovac iz CSKA.

Njih dvojica su već danima u Beogradu i vredno treniraju za predstojeći dvomeč sa Grčkom i Velikom Britanijom.

Košarkaški savez Srbije uspeo je da reši pitanje osiguranja za obojicu igrača iz CSKA.

Ognjen Jaramaz dobio je dozvolu Bajerna iz Minhena da pomogne reprezentaciji Srbije na gostovanju Grčkoj.

Pozitivno je i to što će košarkaši Zvezde i Partizana biti na raspolaganju Svetislavu Pešiću za meč u ponedeljak protiv Velike Britanije.

Ukoliko se „orlovi“ ne vrate trijumfalno iz Grčke, biće im neophodna pobeda nad Britancima kako bi se kvalifikovali za Mundobasket.

Na današenjem treningu pojavili su se: Šaranović, Jeremić, Dangubić, Davidovac, Milutinov, Pecarski, Jaramaz, Đurišić, Jović, Radanov, Uskoković, Simanić, Ristić, Beslać, Jagodić Kuridža, Miletić.

Duel između Grčke i Srbije igra se u petak od 18 časova i Srbija bi trijumfom definitivno osigurala vizu za Indoneziju, Filipine i Japan. Poslednji meč u kvalifikacijama Srbija igra sa Velikom Britanijom u dvorani Aleksandar Nikolić, a duel je na programu u ponedeljak od 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari