Aktuelni svetski vaterpolo šampion Srbija i planetarni viceprvak Španija večeras će, u meču trećeg kola Svetske lige, na niškom bazenu Čair zaigrati jedna protiv druge prvi put od prošlogodišnjeg uzbudljivog finala SP u Rimu.

„Delfini“ su tada podigli trofej tek posle produžetaka i boljeg izvođenja peteraca, a sada bi da u manje dramatičnom duelu stignu do prvog mesta u grupi i plasmana na završni turnir SL. Za razliku od „crvene furije“, koja je ostala praznih šaka na gostovanju Rumunima, Soro i ostali osvojili su maksimum bodova protiv suseda i autsajdera Turske, pa bi ih treći trijumf gotovo sigurno odveo na fajnal-ejt, za čiju se organizaciju kandidovao i naš Vaterpolo savez.

– Želimo da već u regularnom delu rešimo sve dileme protiv Španije, koja je posle Rima malo promenila tim, ali kao i mi ima imperativ pobede u ovoj utakmici. Publika će sigurno moći da uživa u igri, verujem i našem uspehu – optimista je Dejan Udovičić, naš selektor koji je svoje izabranike za ovaj meč spremao u Segedinu, kroz dvodnevni žestok sparing s večitim rivalom Mađarskom.

U pozitivan rasplet veruje i naš najbolji golgeter Filip Filipović.

– Red je da postavimo određene standarde. U Rimu smo ih dobili na srce, a ovo je prilika da dokažemo kako smo i kvalitetom ispred Španije. Bolji smo, imamo dužu klupu, veći motiv i sjajnu publiku na našoj strani. Vreme je da pokažemo ko je ko – „naoštren“ je igrač italijanskog Pro Reka, koji prednošću domaćina smatra i penzionisanje čuvenog španskog centra Pereza, zbog njegovog ogromnog iskustva i snage, odnosno velikog autoriteta kod saigrača i sudija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari