Rezervista Jović sprečio novi kiks Partizana 1Photo by Marko Djokovic/Starsport.rs

Crno-beli teškom mukom savladali Novi Pazar u zadnjem meču pred dugu zimsku pauzu – 1:0.

Fudbaleri Partizana imali su više od igre i brojnije šanse u utakmici 19. kola Superlige Srbije, ali su „porodili“ minimalnu pobedu nad starim dužnikom iz Novog Pazara.

Ni vraćanje na najčešće korišćenju formaciju, sa pojačanim veznim redom i jednim špicem, ni terenska inicijativa nisu dugo donosili željene efekte.

Gosti su zgusnutom odbranom uporno odbijali atake domaćina i čuvali „nulu“, ali su izabranici bivšeg igrača crno-belih, Damira Čakara, poklekli u 72. minutu.

Peti prvenstveni remi pulena Gordana Petrića ove sezone sprečio je Nemanja Jović, rezervista iz protokola susreta u Humskoj.

Drugi igrač sredine terena, Danilo Pantić, zajedno sa mladim krilnim vezistom ubrzao je i učinio opasnijom igru „parnog valjka“ u drugom poluvremenu, a Nemanja Jović je poneo epitet junaka pobede.

Tako što je došao do jedne odbijene lopte, uspeo da se oslobodi čuvara i neodbranjivo šutne u suprotni ugao mreže golmana Filipa Kljajića.

Za mirniji odlazak na vimesečni „raspust“, zbog dolazećeg Svetskog prvenstva u Kataru, ako se to može biti sa 10 bodova minusa u odnosu na branioca titule – Crvenu zvezdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari