Vozač Red Bula Danijel Rikardo ostvario je treću pobedu ove sezone pošto je bio najbrži na legendarnoj stazi „Spa Frankoršamp“ u trci za Veliku nagradu Belgije. Australijanac je dvanaestu trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1 završio u vremenu od 1:224:36.556 sata, dok je drugo mesto sa tri sekunde zaostatka zauzeo Niko Rozberg u Mercedesu. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se vozač Vilijamsa Valteri Botas.


Rikardo je na jednoj od najlegendarnijih staza odlično vozio od trenutka kada je došao u priliku da se bori za pobedu. Sam početak trke prošao je u znaku borbe vozača Mercedesa Luisa Hamiltona i Rozberga, ali je posle kontakta sa timskim kolegom za Britanca borba za dobar plasman bila završena. Rikardo je preuzeo vođstvo kada je Rozberg otišao u boks i od tada ga nije ispustio. U konkurenciji za podijum tokom trke bili su i vozači Ferarija Kimi Raikonen i Fernando Alonso, kao i branilac titule Sebastijan Fetel, međutim, Rozberg je imao odličnu taktiku, dok je Botasu jedini pravi konkurent bio Raikonen. Šampion iz 2007. godine bio je posebno inspirisan, ali je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom u svojoj najboljoj trci od povratka u Ferari. Njega je sledio Fetel, iako se činilo da je Alonso bliži, međutim, greška u poslednjim trenucima ga je mnogo koštala, pa je pao na osmo mesto. Između su se našli vozači Meklarena Kevin Magnusen i Dženson Baton, dok su osvajače bodova kompletirali Serhio Peres u bolidu Fors Indije i vozač ekipe Toro Roso Danil Kvjat.

Rozberg je i dalje vodeći u generalnom plasmanu sa 220 bodova, 29 više od Hamiltona. Šampionat Formule 1 nastavlja se 7. septembra trkom za Veliku nagradu Italije na legendarnoj „Monci“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari