Rival za ozbiljnost 1Foto: Starsport

Namučila se Crvena zvezda u sredu da slomi otpor TSC-a u Senti, a u nedelju će verovatno morati da uloži još više energije i truda kako bi ostala jedina neporažena superligaška ekipa ove sezone, jer joj u goste dolazi najteži protivnik od početka prolećnog dela prvenstva i povremeni kamen spoticanja iz prošlosti – Čukarički.

Od prošlog kola sa trećeg mesta na tabeli zagledan u evropske kvalifikacije na leto.

Čak i da im se ne ponovi (prema njegovim rečima) najgore poluvreme u trenerskoj karijeri Dejana Stankovića, crveno-beli bi trebalo vrlo ozbiljno da shvate i tretiraju protivnika, jer je i tim sa Banovog brda u lepoj seriji posle zimske pauze.

Šta više, u šest mečeva im se „potkrao“ samo jedan remi i to u ludom duelu sa Vojvodinom. Bez obzira što se učesnik nokaut runde LE, golovima trilinga Milunović – Kange – Ivanić, jesenas ovajdio u malom gradskom derbiju (3:1), Čukarički nedavno prodao svog važnog defanzivca Birmančevića i tako ga možda unapred izostavio iz duela dan pre odlaska u Malme, a Stanković i dalje ne može da se osloni na, korona virusom zaražene, italijanske ofanzivce Falćinelija i Falka.

Drugoplasirani Partizan trebalo bi da ima daleko lakši posao, jer ovog vikenda ima posla sa svojom starom „mušterijom“ i, godinama, redovnim kandidatom za niži rang takmičenja Radom, što ne znači da će mu se bodovi sami nacrtati.

Ako ni zbog čega drugog onda zato što nije lako stalno i dugo pobeđivati, kao što je sve bolji „parni valjak“ to radio u poslednjih 13 kola Superlige.

I visoko kotirane „lale“ su favoriti protiv Javora, samo je pitanje koliko su javne razmirice trenera Nenada Lalatovća i uprave Vojvodine ostavile traga na igrače sa „Karađorđa“.

Superliga – 26. kolo

nedelja

Inđija – Radnik   13.00

Novi Pazar – Spartak        15.00

Mačva – Proleter              15.00

Radnički (N) – TSC             15.00

Metalac – Voždovac        15.00

Vojvodina – Javor             15.00

Rad – Partizan    17.05

Crvena zvezda – Čukarički             19.15

ponedeljak

Bačka – Mladost                16.00

Zlatibor – Napredak         18.05

Tabela: C. zvezda (-1) 68, Partizan 62, Čukariški 51, Vojvodina 50, Spartak 43, Proleter 39, TSC 38, Radnik 38, Radnički (N) 34, Voždovac 33, Metalac 33, Mladost 31, Javor 29, Novi Pazar 27, Rad 26, Inđija 23, Napredak 22. Zlatibor 21, (-1) Mačva 17, Bačka 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari