Rivali spremni za nas 1Foto: STARSPORT

Posle dva remija u tri prolećna kola, odnosno loših partija protiv TSC-a i Crvene zvezde, u Partizanu nikako ne mogu biti spokojni pred subotnji derbi sa niškim Radničkim.

Ni prednost domaćeg terena nije dovoljna da zauzda opštu bojazan njegovih navijača da bi „parni valjak“ mogao da prokliza kao prethodne sedmice na „Rajku Mitiću“ ili u Senti, na startu ovog dela superligaške sezone.

Trener Savo Milošević ima objašnjenje zašto nesuđeni učesnik nokaut runde Lige Evrope ne liči na tim od jesenas.

– Detaljnu analizu ne mogu da iznosim pred vama, jer bi to potrajalo, ali suštinski, dve stvari su ključne. Rivali su nas dobro analizirali, spremniji su za ono što smo igrali jesenas. Želja nam je bila da podignemo nivo igre u odnosu na prvi deo sezone, ali sam rekao da će to biti teško u našoj ligi, jer se suočavamo sa različitim problemima u odnosu na igre u Evropi. Drugo, fali nam ritma, jer kad izađete iz pripremnog perioda uvek su prve tri, četiri utakmice komplikovanije od ostalih – smatra on.

Nišlije, pak, gledaju kako da s novim trenerom poprave svoj ovosezonski učinak i nekako uhvate priključak u borbi za Evropu.

– Trudiću se da motivišem igrače. To je jedna od najbitnijih stvari koje trener mora da uradi. Ono što sam im rekao posle derbija jeste da oni koji ne budu imali motiv neće ni igrati… Verujem da smo uspeli da se oporavimo od tog meča velike potrošnje. Za nas je meč sa Radničkim bitan, a rival je nam je tradicionalno nezgodan. Možda ne igra kao lane, ali poseduje iskusnu i dobru ekipu. Moramo da budemo na maksimumu – upozorava Milošević, čije neke od „udarnih igli“ nikako da pogode mrežu u nastavku Superlige.

S tim što će Umar Sadik i Takumo Asano nastaviti da pokušavaju protiv gostiju sa juga, dok Sejduba Suma pauzira zbog parnih žutih kartona.

– Pričao sam i početkom sezone, kad nisu bili precizni ni Sadik, ni Asano, da će golovi doći. Uvek dođu – veruje Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari