Rolan Garos: Lajović izgubio posle pet setova 1Foto:Beta-AP

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas izgubio od Nemca Aleksandera Zvereva u pet setova – 4:6, 2:6, 6:4, 6:1, 2:6.

Meč Lajovića i Zvereva, petog i 35. tenisera sveta, trajao je tri sata i šest minuta. Bio je ovo drugi meč Lajovića i Zvereva i druga pobeda nemačkog tenisera.

Zverev će u osmini finala Rolan Garosa igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija koji je posle četiri seta eliminisao Španca Roberta Bautistu Aguta.

U prva tri gema meča oba tenisera su relativno lako izgubila svoj servis, da bi Lajović u četvrtom prekinuo tu seriju brejkova i poveo sa 3:1.

Srpski teniser je već u narednom gemu imao veliku šansu da povede sa 4:1, ali je propustio čak tri brejk prilike.

Umesto toga, Zverev je uz novi brejk u osmom gemu izjednačio na 4:4, a potom je u desetom napravio novi brejk što mu je donelo prednost od 1:0 u setovima.

Zverev je u drugom gemu drugog seta propustio tri brejk lopte, ali je već u narednom na servis Lajovića napravio brejk za vodjstvo od 3:1. Pri rezultatu 5:2 Nemac je iskoristio petu loptu i tako stigao do velikih 2:0 u setovima.

Lajovića to, ipak, nije pokolebalo. Napravio je brejk u trećem gemu trećeg seta, potom je propustio još dve brejk prilike, ali taj jedan brejk je bio više nego dovoljan da smanji na 2:1.

Srpski teniser je četvrti meč odigrao sjajno, napravio je tri brejka i protivniku prepustio samo jedan gem.

Zverev je prvi stigao do brejka u petom setu, poveo je sa 2:0, ali je Lajović vrlo brzo uspeo da izjednači na 2:2. Medjutim, Nemac je do kraja iskoristio lošu igru Lajovića i uz još dva brejka se plasirao u osminu finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari