Roma stigla i prestigla Liverpul, ali bez finala Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Liverpul je posle još jedne goleade u Rimu izgubio 4:2, eliminisao Romu u drugom polufinalu Lige šampiona- plasirao se u svoje osmo finale najelitnijeg klupskog takmičenja i protiv Reala će se 26. maja u Kijevu boriti za šestu titulu najboljeg u Evropi. Jedna od prethodnih pet osvojena je upravo u „Večnom gradu“.

Zaslužili su „redsi“ koji su igrali u belim dresovima finale, igrali su cele sezone lepo i efikasno, uostalom dali su u LŠ ove sezone čak 20 golova u gostima i do završnice sinoćnjeg meča bili bez ijednog poraza. Roma je ove sezone rušila i Čelsi i Barselonu rezultatom 3:0 u Rimu, ali je sedmi put zaredom ispala od kluba iz Engleske, ali se sa zbirnih 6:7 nije obrukala. Jesu se Rimljani provukli u Liverpulu, ali su na svom terenu igrali i sadržajno i lepo, i u dva navrata su ozbiljno oštećeni sudijskim odlukama.

Sve je ipak bilo jasno već u 25. minutu kad je Džeko loše reagovao u svom šesnaestercu, lopta je stigla do Vajnalduma koji je lako poentirao-2:1 za Liverpul. Nisu se Rimljani predavali, napadali su jako i utisak je da su sudijske greške kao i u prvom polufinalu, bile drastične za jednog od rivala. U 49. minutu slovenačke sudije na čelu sa Skominom svirale su ofsajd poziciju Edina Džeka neposredno pre nego što ga je Karijus oborio u kaznenom prostoru, snimak je pokazao da ofsajda nije bilo. nepunih 15 minuta kasnije, lopta je posle šuta El Šaravija koji je išao u mrežu pogodila u ruku Aleksandera-Arnolda. Čist penal i crveni karton, ali ništa od toga.

Biće verovatno potisnuto iz sećanja da je do kraja meča Roma postigla čak tri gola. Kad je Džeko u 52. izjednačio, još je postojala nada, ali su dva gola Naingolana, u 86. sjajnim udarcem sa 20-ak metara i u trećem minutu sudijske nadokanade iz penala bile samo ukrasi za utehu. Jer je baš Naingolan svojom kardinalnom greškom „asistirao“ Maneu za vođstvo Liverpula već u 9. minutu. Izjednačili su Rimljani već posle šest minuta autogolom Milnera, ali je još jedna greška lansirala Liverpul u bezbednu zonu. A isprečila se u 34. minutu i stativa koja je zaustavila šut El Šaravija.

Na „Olimpijskom stadionu“ u Kijevu 26. maja dvostrukom uzastopnom prvaku Evrope, Real Madridu, rival će biti ekipa koja je Ligu šampiona počela u kvalifikacijma i, računajući i sinoćnju utakmicu na rasprodatom „Olimpiku“, postigla 46 golova.

Zidan: Ovo nije normalno, dopisujemo istoriju

Nije normalno tri puta zaredom igrati finale Lige šampiona, ali kada smo tu, pokušaćemo da pobedimo. Real nikad ne odustaje- bile su prve reči Zinedina Zidana, stratega Reala, koji je prvu trenersku titulu u elitnom takmičenju -čuvenu i dugo čekanu decimu – uzeo kao pomoćnik Karla Ančelotija, a druge dve kao samostalni „šef parade“.

Kraljevići“ će biti favoriti u finalu, kao u svakom od svojih 15 dosadašnjih, jer su čak 13 završili kao pobednici.

– Uradićemo sve što možemo da odbranimo trofej. To bi bilo sjajno. Ovaj klub ima sjajnu istoriju. Sada je pišemo još više… Osećam se sjajno, zbog ovoga volimo fudbal, jer kroz njega možemo da osetimo lepe emocije. Radimo i radujemo se, imamo priliku da branimo titulu u Kijevu i sve ćemo dati za to – jasna je poruka talentovanog i taličnog Francuza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari