Ronaldo besneo zbog izmene, misli samo na sebe 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Narcisoidnost Kristijana Ronalda „obogatila“ je njegov ego na gostovanju Mančester junajteda Brentfordu. Portugalca uopšte nije zanimala činjenica da je zamenjen u 71. minutu usled vođstva „crvenih đavola“ od 0:2 (konačnih 1:3) i da se jedan od razloga odnosio na činjenicu da velikana iz Mančestera očekuje niz utakmica u kratkom periodu. Jednostavno, bez datog gola u Brentfordu, Ronaldo je izmenu shvatio kao kaznu. Pri dolasku na klupu besno je bacio flašicu za vodu, nije želeo da obuče jaknu i sve vreme je nešto mrmljao sebi u bradu.

Nije Ronalda zanimalo kako su se u tim trenucima osećale njegove kolege na klupi koje se grčevito bore za koji minut na terenu. Čak ga nije interesovalo ni kako će menadžer Ralf Rangnik shvatiti njegovo ponašanje, postavio se Portugalac iznad kluba i celokupnog ambijenta, opsednut time da na svakom meču mora dati gol.

To što je Junajted vodio 0:2 i na kraju trijumfovao – 1:3 za Kristijana Ronalda je manje bitan podatak, možda čak i nebitan u poređenju sa njegovim golgeterskim učinkom.

Rangnik je pedagoškim metodama uspeo da spusti loptu, da smiri Kristijana, a potom je na konferenciji za medije objasnio razloge za izvođenje iz igre jednog od najboljih u istoriji fudbala.

„Morao sam da donesem odluku koja je u interesu ekipe. Protiv Aston Vile smo prokockali prednost od 2:0 i nisam želeo da napravimo istu grešku. Razumem Ronaldovu ambicioznost, ali možda će, kada bude bio trener jednog dana i on donositi iste odluke posle 75. minuta“, naveo je nemački stručnjak, koji je kao i gotovo svi treneri koji su radili sa Ronaldom, postupio na način da je Kristijanu samo potvrdio percepciju da je veći i značajniji od ekipe.

“ Ronaldo je izašao je iz povrede i nije igrao desetak dana. Imali smo Rašforda i Marsijala na klupi, zašto da ih ne iskoristimo? Da vratim vreme, ponovo bih isto postupio. Bio je spreman za meč za Brentfordom i odlučili smo da bude starter. Najvažnije je da pobeđujemo, to je na prvom mestu“, smatra Rangnik.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari