Ronaldo dobijao pare „na crno“ da bi se izbeglo plaćaje poreza? 1Foto; EPA-EFE/MARIO CRUZ

Italijansko tužilaštvo namerava da ispita Kristijana Ronalda u nastavku istrage u Juventusu, kojom su obuhvaćeni poslovanje i transferi igrača, objavila je Gazeta delo sport.

Poreski istražitelji pokazali su naročito interesovanje za transakcije iz Ronaldovog ugovora sa početka pandemije koronavirusa. Istražni organi imaju indicije da se radi o „tajnom dogovoru“, po kojem je Portugalcu, navodno zbog pandemije, uplaćivan umanjen iznos, ali da mu je pre odlaska u Mančester junajted novac isplaćen „na crno“ kako bi se izbeglo plaćanje poreza.

U izveštajima iz Italije tvrdi se da postoje snimci telefonskih razgovora u kojima direktori Juventusa pričaju o „dokumentu koji ne bi trebalo da postoji“ u vezi s Ronaldom, ali da istržitelji tek treba da ga pronađu.

Da bi se to utvrdilo očekuje se da će Ronaldo uskoro biti pozvan na ispitivanje,

 

Ronaldo dobijao pare „na crno“ da bi se izbeglo plaćaje poreza? 2
Direktor Juventusa Pavel Nedved. Foto: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Istraga protiv Juventusa počela je prošle sedmice nakon što je policija upala u prostorije kluba u Torinu i Milanu i tom prilikom zaplenila ugovore o transferima igrača, fakture i finansijske izveštaje.

Čelni ljudi „stare dame“ osumnjičeni su da su falsifikovali podatke kako bi se Juve uklopio u finansijski fer-plej.

Italijanski mediji navode da su osim Ronaldovog prelaska u Mančester junajted pod istragom i transferi Žoaa Kansela u Mančester siti, Danila iz Sitija u Juventus i Miralema Pjanića u Barselonu.

Kodakons, organizacija koja se bavi zaštitom prava potrošača u Italiji, smatra da ukoliko se dokaže da je Juventus falsifikovao dokumente, klub iz Torina može da se suoči sa kaznama koje mogu da se kreću u rasponu od oduzimanja bodova, pa sve do izbacivanja iz Serije A.

Gazeta delo sport navodi da se pod istragom nalazi i poslovni direktor Totenhema Fabio Paratići, koji je u klub iz Londona došao ovog leta upravo iz Juventusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari