Ronaldo "dobio"aerodrom 1Foto: tviter/champions league

Aerodrom na ostravu Madera dobio je ime po fudbaleru Reala i portugalskom reprezentativcu Kristijanu Ronaldu.

Na ceremoniji preimenovanja aerodroma, kako prenosi N1 prisustvovali su i predsednik i premijer Portugalije Marselo Rebelo di Souza i Antonio Košta, koji su ispred ulaza u terminal otkrili i Ronaldovu bistu. 

Ronaldo, koga su dočekale stotine navijača i posmatrača, na Maderi već ima spomenik, muzej i hotel nazvan njegovim imenom. Slavni Portugalac je bio oduševljen i nije krio radost što će od sada mnogi putnici uzletati i sletati sa „Kristijana Ronalda“.

„Svi znate koliko sam ponosan na svoje korene, na svoju domovinu“, rekao je Ronaldo na svečanoj ceremoniji. 

Zvezda Reala je četiri puta proglašavan za najboljeg igrača na svetu, a sa reprezentacijom je prošle godine osvojio Evropsko prvenstvo u Francuskoj, posle čega je doneta odluka o preimenovanju aerodroma na Maderi. 

Međutim, javili su se i protivnici ovakvog gesta, koji su smatrali da treba naći neku prigodniju istorijsku ličnost za ime aerodroma. 

Ronaldo, ipak, nije prvi fudbaler po kome je nazvan aerodrom, pošto je u Severnoj Irskoj, u Belfastu, isto priznje dobio legendarni Džordž Best. To se dogodilo 2006. godine, godinu dana posle njegove smrti, dok je Ronaldo „čast“ dobio za života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari