Ronaldo het-trikom matirao Atletiko 1Foto: EPA/ CHEMA MOYA

Fudbaleri Reala ostvarili su ubedljivu pobedu u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona nad gradskim rivalom Atletikom, a strelac sva tri gola na meču bio je najbolji igrač na svetu – Kristijano Ronaldo.

On je matirao Jana Oblaka u 10., 73. i 86. minutu i tako maltene rešio pitanje pobednika ovog dvomeča.

Krenuli su „galaktikosi“ hrabrije u ovaj meč, držali loptu u svom posedu i konstantno pretili Janu Oblaku. Nakon jednog kornera, lopta je preletela sve u gostujućem šesnaestercu, a Kazemiro ju je vratio pravo na glavu Ronaldu kome nije bilo teško da donese prednost Zidanovom timu. Nadugo zatim pokušao je Benzema „makazicama“ da iznenadi Oblaka, ali je lopta otišla tik iznad njegovog gola.

Do prve prave šanse gosti dolaze sredinom poluvrena, Gameiro izlazi sam ispred Navasa, ali Kostarikanac sjajno reaguje i čisto izbija loptu francuskom napadaču.

Do poluvremena su domaći pretili preko Varana i Modrića, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:0.

U drugih 45 minuta viđena je prava uspavanka i igra između dva šesnaesterca, sve do 73. minuta, kada Benzema pored Felipea Luisa pronalazi Ronalda, a ovaj šalje loptu pod prečku gola „jorgandžija“ – 2:0.

Nisu se na tome zaustavili domaći igrači, nakon jednog prodora Vaskeza po strani, lopta dolazi na penaltik, a sa desetak metara je po treći put precizan Ronaldo, za konačnih Real – Atletiko 3:0.

Revanš meč na programu je za osam dana na stadionu „Visente Kalderon“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari