Rosi osvojio „Asen“ na spektakularan način 1Foto: EPA/ VINCENT JANNINK

Pobednik osme runde u Moto GP šampionatu je Valentino Rosi, koji je u uzbudljivoj završnici trke u „Asenu“ na Velikoj nagradi Holandije za delić sekunde bio brži od drugoplasiranog Danila Petrućija iz Pramak Dukatija, dok je treći kroz cilj prošao vozač Honde Mark Markez prestigavši Kala Kračla tri krivine pre kraja trke.

Na legendarnoj stazi se gotovo svake godine gleda vrhunska trka u „kraljevskoj“ kategoriji dvotočkaša, ali je ova zaista bila spektakularna! Ne samo zbog vođstva i stalnog smenjivanja na čelu karavana između Rosija, Zarka, Markeza i Petrućija, već i zbog toga što su iz pozadine i sa više od tri sekunde zaostatka „doleteli“ Andrea Doviciozo i Kal Kračl, pa smo uz kišu koja je pala na osam krugova do kraja imali najzanimljiviju moguću trku. Izuzev Zarka vodeći nisu otišli u boks da bi uzeli motor sa pneumaticima za vlažno vreme, već su na svojim iznenađujuće ostvarivali najbolje vreme na stazi, smenjujući se konstantno u prednosti.

U jednom trenutku je i Doviciozo bio treći, ali je Kal Kračl bio bolji, da bi ga u samom finišu poslednjeg kruga obišao Mark Markez i tako se ipak popeo na pobedničko postolje.

Što se tiče vodećeg dvojca, Rosi je za delić sekunde bio brži od sunarodnika Petrućija i tako proslavio 115. pobedu u svojoj karijeri, a prvu u ovoj sezoni.

Maverik Vinjales je na polovini trke pao sa motora i tako prepustio vodeću poziciju u generalnom plasmanu Italijanu Andrei Doviciozu, mada se iza njega, pored Vinjalesa, sa 11 bodova zaostatka nalaze Mark Markez i Valentino Rosi, tako da nas bez dileme očekuje izuzetno zanimljiva sezona u Moto GP šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari