Andrej RubljovFoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju pošto je u trećem kolu pobedio Rodžera Federera 6:3, 6:4 za svega 61 minut.

Dvadesetjednogodišnji Rus, trenutno 70. igrač sveta, odigrao je sjajno protiv sedmostrukog osvajača titule u Sinsinatiju i prvi put u karijeri plasirao se među osam najboljih na nekom od turnira iz Serije 1000.

Rubljov će se u meču za plasman u polufinale sastati sa sunarodnikom Danilom Medvedevim, koji je za sat i pet minuta pobedio Jana Lenard Štrufa 6:2, 6:1.

Mladi Rus je u potpunosti iskoristio loš dan Federera, koji je pre turnira u Sinsinatiju najavljivao da je spreman da se revanšira Novaku Đokoviću za poraz u finalu Vimbldona. Ipak, moraće da sačeka barem do US Opena…

Rubljov je osvojio čak 82 odsto poena na prvi servis, a Rodžeru je dozvolio da iskoristi jednu od tri brejk lopte. Rus je na drugoj strani tri puta iz četiri pokušaja oduzeo servis 38-godišnjem rivalu i potom odličnom igrom na svoj servis lišio Federera bilo kakve šanse da preokrene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari