Rukometašice Srbije do boda pobedom 1foto Ivica Veselinov

Pred rukometašicama Srbije je poslednja prepreka na putu do Evropskog prvenstva koje se od 4. do 20. novembra 2022. godine održava u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Gostovanje u Turskoj je uspešno okončano, a sada je na redu Island, u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu rukometašicama Srbije biće dovoljani nerešen rezultat za plasman na EURO. U prvom meču Island je na domaćem terenu slavio rezultatom 23:21.

Tamara Radojević veruje da su spremne da završe ovaj bitan i veliki posao.

– Rukometašice Islanda su nezgodne, brze, imaju brz prenos lopte i kontranapad klasičan za skandinavske ekipe. Ali ja verujem u svoju ekipu i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo cilj. Na Islandu nismo odigrale utakmicu na našem nivou, što nas je koštalo, ali mislim da ćemo u subotu pokazati ono što jesmo i uspeti da kvalifikacije završimo sa pobedom. Kada igraš na domaćem terenu, kada imaš podršku publike, to ti dodatno daje vetar u leđa da ostvariš cilj ka kom težiš. Zato pozivamo sve da nas bodre u subotu- pozvala je Radojević.

Na tabeli pred poslednje kolo Švedska je prva sa osam bodova i završila je posao oko plasmana. druga je Srbija sa šest, a Island je treći sa četiri boda. Turska je sa dva boda na začelju i nema šanse za plasman.

Utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo Srbija –  Island igra se u subotu, 23. aprila u 18:00 časova u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Direktan prenos je na drugom programu Radio-televizije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari