Rukometašice Srbije na Svetskom prvenstvu u grupi sa Rusijom, Poljskom i Kamerunom 1Uroš Bregar foto Peđa Milosavljević Starsport

Ženska rukometna reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji igraće u Grupi B sa selekcijama Rusije, Kameruna i Poljske, odlučeno je žrebom u španskom Kasteljonu. Prvenstvo sveta održaće se od 1. do 19. decembra 2001. godine, a prvi put će učestvovati 32 reprezentacije.

Selektor Uroš Bregar istakao je da je relativno zadovoljan ishodom žreba.

– Kao i u svakom žrebu, moglo je da bude bolje ali i lošije. Rusija je na upravo završenim Olimpijskim igrama igrala u finalu i one su najkvalitetniji protivnik. Želim da sa njima igramo za prvo mesto u grupi. Poljska je dva puta bila četvrta na Svetskim prvenstvima, tako da se radi o ekipi koja dobro igra na velikim takmičenjima.

Selektor rukometašica kaže da je sada najvažnije da sve igračice zdrave dočekaju pripreme za šampionat u Španiji.

– Najpre nas očekuju kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u septembru, a onda u novembru počinjemo pripreme za Svetsko prvenstvo. Nadam se da će se igračice koje su trenutno povređene oporaviti do tada i da ćemo u Španiji biti u najjačem sastavu.

Kapiten reprezentacije Katarina Krpež Šlezak ocenila je da je Srbija dobila dobru grupu na žrebu.

– Najteži protivnik će nam biti Rusija, imaju odličnu ekipu. Poljska takođe, više puta smo igrali protiv njih. Znamo se dobro i sa Ruskinjama i sa Poljakinjama. Kamerun, nažalost, najmanje poznajem. Svaka utakmica nam je bitna, imamo velike šanse, ali to moramo pokazati i na terenu – rekla je Krpež Šlezak.

Srpske reprezentativke su se na takmičenje u Španiji plasirale posle trijumfa u baražu protiv Slovačke, a prvi deo priprema započele su još u junu, kada su u Staroj Pazovi imale testiranja i taktičke treninge.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu, koje je odigrano 2019. godine u Japanu, srpske rukometašice osvojile su šesto mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari