Rukometašice Srbije u teškoj grupi na Evropskom prvenstvu 1foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izabranice selektora Uroša Bregara imaće komšijski derbi u grupi B u Debrecinu.

Reprezentaicja Srbije trenutno je u fazi smene generacija i stvaranja temelja za neka naredna velika takmičenja.

S tim u vezi, naredno Evropsko prvenstvo trebalo bi da bude samo uvodno takmičenje ka nekom kranjem cilju u četvorogodišnjem ciklusu.

Imaće izabranice Uroša Bregara poprilično zahtevan izazov u grupnoj fazi u Debrecinu, s obzirom na to da će se nameriti na Crnu Goru, Rumuniju i Češku.

Evropsko prvenstvo igraće se u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj, a naše dame imaće prvi meč 29. novembra protiv Crne Gore, reprezentacije sa kojom je nedavno igrala dvomeč u kvalifikacijama za pomenuto takmičenje.

– Ne mogu biti baš zadovoljan žrebom. Iz četvrtog šešira dobili smo najtežeg protivnika, Češka je na poslednjem Svetskom prvenstvu zauzela osmo mesto. Iz prvog šešira smo izvukli Crnu Goru od koje smo dva puta bili poraženi u kvalifikacijama za ovaj šampionat, ali sa samo golom razlike. Dobro se poznajemo, igramo sličan rukomet, ali su Crnogorke uvek neugodan rival. Takođe dobro znamo i Rumuniju, igrali smo protiv njih na Svetskom prvenstvu, ali smo mi kao tim i tek kako napredovali u odnosu na taj meč. Imaju jako domaće prvenstvo, možda čak i najjaču ligu u Evropi, što je veoma značajno. Izvukli smo možda i najtežu grupu, možemo svaku utakmicu da dobijemo, a možemo svaku i da izgubimo, verujem da će nijanse odlučivati. Takođe, s obzirom na promenu sistema takmičenja, iz grupe prolaze samo dve ekipe, a mi se nadamo da ćemo izboriti svoj put do plasmana u narednu fazu – bili su uvodni utisci Uroša Bregara, selektora Srbije, nakon obavljenog žreba.

Slovenački stručnjak na klupi reprezentacije Srbije nada se da će imati na raspolaganju najkvalitetniji mogući sastav.

– Nadam se da ćemo imati na raspolaganju zdrav i spreman roster, da ćemo moći da računamo na Kovačević posle trudnoće, takođe. Započeli smo dobar ciklus rada kroz kvalifikacije i cilj je da tako i nastavimo do odlaska na Evropsko prvenstvo. Devojke su napredovale i individualno i kao tim, te se nadam da će dobro raditi i u klubovima, da spremni odemo na šampionat.

Sastav grupa

GRUPA A: (Debrecin): Mađarska, Švedska, Turska, Severna Makedonija

GRUPA B: (Debrecin): Crna Gora, Rumunija, Češka, Srbija

GRUPA C: (Bazel): Francuska, Španija, Portugalija, Poljska

GRUPA D: (Bazel): Švajcarska, Danska, Farska ostrva, Hrvatska

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari