Rukometni savez: Ne štetite ugledu našeg sporta 1Foto: rss.org.rs

Rukometni savez Srbije apelovao je danas na sve članove rukometne organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu našeg sporta.

Oni dodaju u saopštenju da sve ono što se u poslednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor-reprezentativci, ne ide u prilog nikome, a pre svega rukometnom sportu koji i dalje uživa veliku popularnost u narodu.

„Rukometna organizacija u Srbiji se suočava već godinama sa problemima koji su brojni i vidljivi, ali za čije rešavanje je mesto naša kuća rukometa i organi Rukometnog saveza Srbije. Moramo biti surovo transparentni, jer je nacionalni tim iznad svih nas i naših sujeta, zavisti, vrlina i mana. Svaki sport u Srbiji ima svoju problematiku. Od polemike, rasprave i odgovornosti niko ne beži, niti se ona može sakriti, ali za sve postoji vreme i mesto. Mesto na kome će se raspravljati o svome onome što je bilo dobro i loše na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj jeste sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije koja će biti održana u toku naredne nedelje“, dodaje se u saopštenju RSS.

Oni su na kraju pozvali još jednom sve da svojim nastupima ne doprinesu da izgubimo niti jedno dete koje juri za rukometnom loptom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari