Rutinske pobede Efesa, Makabija i Barselone 1Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

U prvim utakmicama 32. kola Evrolige videli smo lake pobede Efesa, Makabija i Barselone.

Anadolu Efes je na domaćem parketu savladao Virtus iz Bolonje rezultatom 86:67 i zadržao nade da će se plasirati u plej-of evropskog takmičenja.

Nakon ovog trijumfa tim Ergina Atamana je na skoru 16-16 i mora da pobedi i u naredne dve utakmice, uz eventualne poraze glavnih konkurenata, tačnije Žalgirisa i Baskonije, da bi se domogao osmog mesta po završetku regularnog dela šampionata. Naredna dva rivala Efesu će biti Fenerbahče u azijskom delu Istanbula i Monako u “Sinan Erdem Domu”.

Bio je to drugi ubedljiv trijumf istanbulskog tima nad italijanskim timovima u poslednjoj ovosezonskoj “duploj” nedelju Evrolige. U prethodnom kolu turski sastav je porazio Armani rezultatom 89:69.

Ekipa Serđa Skariola, odavno bez nade za plasman u TOP 8, bila je nemoćna protiv raspoloženog rivala.

Na trenutke su gosti delovali kao da su rekreativno došli u Istanbul na utakmicu protiv aktuelnog dvostrukog evropskog šampiona, a kada su stvari tako postavljene onda se zna da je poraz neminovan.

U pobedničkoj ekipi Ergina Atamana najefikasniji je bio Ante Žižić sa 24 poena.

Košarkaši Makabija salvadali su Olimpiju iz Milana 85:66 i ostali i dalje u borbi za peto mesto na tabeli.

Ovo je šesta uzastopna pobeda „ponosa Izraela“ u Evroligi, a u narednom kolu će igrati u Žalgirio Areni protiv Žalgirisa.

Taj meč će itekako zanimati i ekipu Partizana kojoj bi odgovarala pobeda izabranika Odeda Kašaša.

Dominirao je Makabi čitavo prvo poluvreme i na veliki odmor otišao sa prednošću od 17 poena razlike (53:36). U drugom su izabranici Etorea Mesine dođli u jednom trenutku na samo „-6“ (66:60), a onda je usledila serija Makabija od 16-2 za siguran trijumf.

Košarkaši Barselone su u svojoj “Blaugrani” savladali berlinsku Albu rezultatom 72:56.

Igrači Šarunasa Jasikevičijusa tim trijumfom stigli su do skora 22-10 i ostali su u borbi za prvo mesto na tabeli nakon završetka ligaškog dela sezone.

U prvom poluvremenu gosti su sjajno šutirali za tri poena i pre svega zahvaljujući tome su sa minimalnom prednošću otišli na odmor (35:34).

Ipak u drugom poluvrmenu se ekipa Izraela Gonzalesa u potpunosti raspala kada je postigla samo 21 poen.

To su oberučke iskoristili košarkaši Barselone koji su opravdali ulogu favorita uoči ovog meča.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Sertač Šanli sa 12 poena, Nikola Mirotić dodao je 11 poena, a Nikola Kalinić imao je 10 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari