Posle samo vikenda provedenog na Kipru, fudbaleri Crvene zvezde, kapiten Dejan Milovanović i Aleksandar Trišović vratili su se u Beograd kako bi se danas pojavili na prvom okupljanju nacionalnog tima u ovoj godini. Reprezentativcima iz redova crveno-belih predstoji tri dana druženja, ali i rada, sa saigračima iz selekcije Srbije, te i ponovni povratak u Nikoziju.

Posle samo vikenda provedenog na Kipru, fudbaleri Crvene zvezde, kapiten Dejan Milovanović i Aleksandar Trišović vratili su se u Beograd kako bi se danas pojavili na prvom okupljanju nacionalnog tima u ovoj godini. Reprezentativcima iz redova crveno-belih predstoji tri dana druženja, ali i rada, sa saigračima iz selekcije Srbije, te i ponovni povratak u Nikoziju. Iako rastrzani između potreba trenera Dušana Bajevića i selektora Havijera Klementea, ni Milovanoviću ni Trišoviću nije teško palo ovo dupliranje obaveza.

Perović odbio da igra levog beka

Marko Perović na jučerašnjem meču protiv Pusana nije proveo ni minut na terenu. Vezista crveno-belih odbio je zahtev trenera da u ovoj utakmici igra na poziciji levog beka, te ga je šef struke Dušan Bajević „kaznio“ samo neigranjem protiv Korejaca.

– Neću kazniti Perovića. On sam odlučuje da li će da igra ili ne. Najveća kazna mu je to što danas nije igrao – rekao je Bajević.

– Mogu samo da budem srećan što sam u ovakvoj situaciji. To su stvarno slatke muke. Dobro što se moja reprezentativna karijera nije završila porazom od Baskije. Mnogo mi znači to što me je selektor ponovo pozvao – priča kapiten srpskog šampiona Dejan Milovanović.

Šampion prošao prvi test na Kipru

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su i u četvrtoj kontrolnoj utakmici na pripremama, odnosno prvom test meču na Kipru. U duelu na Alfa centru u Larnaki crveno-beli su bili bolji od korejskog Pusana – 2:1.

Golove za Zvezdu postigli su Trišović u 31. minutu i Purović u 73, dok je za Korejce strelac bio Tajson u 65. U prvom poluvremenu strateg Crvene zvezde Dušan Bajević odlučio se za sistem 4-5-1, i postavu Ranđelović, Anđelković, Gaj, Đorđević, Pantić, Milovanović, Kastiljo, Trišović, Georgijev, Tadeu i Đokić. U nastavku šampion je zaigrao sa dva napadača, a u igru su ušli još Trajković, Milijaš, Burzanović, Joksimović i Purović. U kombinaciji za tim, nisu bili Tuturić, novajlija Bajalica i Banović.

– Nisam zadovoljan kako smo odigrali, jer možemo i moramo mnogo bolje. Pokušali smo i sa jednim i sa dva napadača, ali igrači su se previše opustili – rekao je trener crveno-belih Dušan Bajević po završetku meča. Sledeći test utakmicu Crvena zvezda igraće 7. februara protiv kiparske Omonije.

Slično njemu razmišlja i priča Aleksandar Trišović:

Mudrinić posetio „svoje“

Na terenu, ali sa strane i u ulozi gledaoca, na meču protiv Pusana bio je i Vladimir Mudrinić. Bivši fudbaler Crvene zvezde je trenutno sa Smederevom na pripremama u Larnaki, gde su crveno-beli juče igrali svoju prvu kontrolnu utakmicu na Kipru.

– Kada znate koji se igrači nalaze na spisku reprezentacije možete biti samo ponosni na sebe. Na meni je da zadržim poverenje Klementea, a to ću uspeti samo kroz dobre igre za Crvenu zvezdu.
Ako je suditi po dosadašnjem delu priprema, Trišović je na dobrom putu da ostvari tu svoju zamisao. Dok je Milovanović standardno dobar, te je samo nastavio tamo gde je stao u prvom delu sezone, Aleksandar Trišović je u odnosu na jesen vidno napredovao, što je pokazao u prvim test mečevima.
– U Zvezdu sam došao poprilično nespreman, jer sam samo sedam dana pre potpisivanja ugovora zalečio povredu zadnje lože. Tokom jesenjeg dela sezone nije mi sve išlo za nogom, a i igrao sam na poziciji koja nije moja. Sada se Anđelković pokazao kao odličan levi bek, tako da bih konačno trebalo da zaigram u vezi. Za sada sve ide kako treba i što se mene tiče prvenstvo može da počne – tvrdi Trišović.
Uprkos velikoj bodovnoj prednosti s kojom dočekuju nastavak prvenstva u taboru crveno-belih se ne zadovoljavaju postignutim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari