Pred kraj godine tokom koje je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci za žene i proglašena za MVP šampionata Starog kontinenta, Tijana Bošković primila je priznanje za najbolju odbojkašicu Evrope.

Tako je nastavljena serija priznanja za srpsku korektorku, koja je kao 18-godišnjakinja uzela evropsku bronzu, godinu dana kasnije olimpijsko srebro a ove sezone i najsjajnije odličje Evrope. Komentarišući za sajt WorldofVolley priznanje koje joj je uručeno sinoć na svečanosti u Moskvi, koju organizuje Evropska odbojkaška federacija, Boškovićeva je kazala da je „presrećna“.

– Velika je čast što je CEV izabrao mene kao najbolju igračicu 2017. Pogotovo zato što postoji toliko sjajnih odbojkašica u Evropi. Nemam reči kojima bih ovo opisala – rekla je Boškovićeva, koja neće moći da prisustvuje svečanosti s obzirom da njen tim Ezačibaši ima zakazan derbi sa Fenerbahčeom u subotu. Pre nje iz Srbije je CEV-ovo priznanje ponela Jovana Brakočević pre četiri godine.

Pored reprezentativnih medalja Tijana Bošković je sa Ezačibašijem bila učesnica Fajnal-fora Lige šampiona, a proglašena je i za najbolju korektorku Svetskog prvenstva za klubove u Japanu. CEV je sinoć uručio nagrade i najboljem igraču, trenerima u ženskoj i muškoj konkurenciji, najboljem odbojkašu i odbojkašici u odbojci na pesku, kao i najboljem odbojkaškom događaju i nagradu za životno delo.

Tek sam na početku

– Na početku sam svoje karijere i ispred mene je mnogo utakmica, takmičenja i izazova. Naravno, uvek postoji prostor za napredak a ja ću se truditi da budem još bolja i osvojim još zlatnih medalja. Nadam se da ću dugo igrati odbojku i da ću i dalje imati dosta uspeha. Nadam se da još dosta toga možete od mene očekivati – kazala je Boškovićeva u razgovoru za sajt WorldofVolley odgovarajući na pitanje šta se još može očekivati od Tijane Bošković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari