Sa verom u Đeronu i bolje dane 1Toni Đerona sa saradnicima Foto: RSS

Da je birao protiv koga će prvi put voditi mušku rukometnu reprezentaciju Srbije, španski stručnjak Toni Đerona sigurno ne bi poželeo jednu Francusku.

Žreb kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2022. godine namestio je da debituje baš protiv najmoćnijeg tima u 21. veku, čiji će novi strateg Gijom Žil u večerašnjoj utakmici u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani (17.00) izvesti najjaču postavu, jer „trikolori“ privode kraju pripreme za planetarni šampionat u Egiptu.

– Odlična trenažna nedelja je iza nas. Momci su bili jako vredni i posvećeni, radili su kao „životinje“. Pripremali smo ono što želimo da prikažemo u utakmicama sa Francuskom i Grčkom. Stručni štab je zadovoljan onim što su momci uradili – zvuči optimistično novi selektor nekada moćne rukometne sile, mada su povrede i pozitivni testovi na korona virus izmenili spisak kandidata pozvanih za januarski ciklus mečeva „orlova“.

– Imamo 19 igrača koji konkurišu za sastav. Morali smo da radimo brzo i rešavamo neke stvari u hodu. Ko god da uđe u ovu grupu može samo da je pojača, tako da je to dobro za nas. Tek smo krenuli, ovo je prvi korak. Sa više vremena i igrača u sastavu sve će biti još bolje… Mnogi od njih su radili sa španskim trenerima, neki ih imaju u svojim klubovima trenutno. Par njih su posle prvog treninga shvatili kako ćemo raditi, s obzirom da poznaju sistem koji želimo da uspostavimo – kaže Španac, zadužen za uzdizanje A tima, ali i kompletnog muškog rukometa u Srbiji.

Na drugoj strani, njegov kolega dovodi sastav sa čak devet učesnika nedavnog finalnog turnira klupske Lige šampiona u Kelnu.

– Uradio bih isto da sam na njegovom mestu. Ima dve utakmice pred odlazak na Svetsko prvenstvo i normalno je da želi da isproba sastav koji će putovati u Egipat. Pokazali su na ovaj način respekt prema reprezentaciji Srbije. Utakmice sa Francuskom moramo iskoristiti da se prikažemo u što boljem svetlu, ali i da dobijemo informaciju gde smo u ovom trenutku. To možete da saznate samo ako igrate sa najboljima – jasan je Đerona, čiji će izabranici sa istim rivalom odmeriti snage i u Kreteju (9. januar), a onda i sa Grčkom u Zrenjaninu (13.1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari