Šabac bez trenera Vasovića 1starsport

Vaterpoliste srpskog predstavnika na kvalifikacionom turniru vodiće pomoćnik šefa stručnog štaba, zaraženog korona virusom.

Vaterpolisti Šapca otputovali su bez prvog trenera Anta Vasovića na drugi kvalifikacioni turnir za LEN Kup, jer je zbog pozitivnog testa na kovid 19 morao ostati u izolaciji u Srbiji. Zato će umesto njega ekipu voditi pomoćnik Nemanja Ličanin, kom na ruku ide makar to što nema novih slučajeva zaraze u timu.

U Italiju je zato poveo svih 11 momaka koji su prošli prethodni turnir u Holandiji, ali i Matiju Tonkovića, Mitra Maraša i Andreja Vukadinovića, čiji su rezultati na korona virus konačno negativni. Jedino Ognjen Stojanović još nema dozvolu da napusti karantin i priključi se ostalima.

Na turniru u Palermu, nekadašnji prvak Srbije nalazi se u u grupi sa istoimenim domaćinom, francuskim Strazburom i mađarskim BVSC-om. Utakmice drugog kruga kvalifikacija za LEN Kup Evrope igraju se od 8. do 10. oktobra, prvi rival Šapčana u petak je BVSC (10.30), u subotu će to biti Palermo (12.15) a u nedelju Strazbur (10.15).

Po dve ekipe najbolje plasirane ekipe iz svake grupe nastaviće pohod na trofej u drugom po snazi takmičenju na Starom kontinentu i plasirati se u četvrtfinale, a tamo će im se pridružiti četiri sastava koja ne uspeju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari