Šabaz Nejpir se odrekao velikog novca da bi prešao u Armani 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Niko u Crvenoj zvezdi ne žali zbog neslavnog rastanka sa iskusnim plejmejkerom.

Ne samo što je u crveno-belom dresu delovao kao košarkaš zalutao u profesionalne vode, Šabaz Nejpir poneo se izuzetno nekorektno prema klubu i navijačima.

Pokazalo se na kraju i da nije govorio istinu kada je tvrdio da nije bio u kontaktu sa nekadašnjim saigračima u Milanu, kojima se poveravao da želi da se vrati u redove Armanija.

Njegova neprofesionalnost dobila je završni čin u vidu odbijanja da nastupi za Zvezdu protiv Reala i to pred sam početak utakmice, kako ne bi ugrozio povratak u Armani, ispostaviće se na kraju.

Kada su strane u pregovorima i definitivno sklopile formulu po kojoj je Nejpir mogao da se vrati u redove italijanskog velikana, verovatno su svi u Zvezdi mogli da odahnu.

Portorikanski plejmejker nije puno čekao za novi debi u dresu Milana, a nakon što je trijumf nad Kremonom u 13. kolu Serije A (74:51) ukrasio sa 16 poena Etore Mesina je objasnio formulu po kojoj je napustio redove Crvene zvezde.

Poznato je da je Nejpir u srpskom velikanu imao dogovor na osnovu kojeg je trebalo ove sezone da inkasira impresivna 2.000.000 dolara.

U Zvezdi su smatrali da imaju dovoljno prostora tokom pregovora u vezi sa raskidom saradnje da utanače detalje definisanja preostalih finansijskih obaveza prema košarkašu koji je odlučio da usred takmičarske godine pređe u drugi klub.

Italijanski stručnjak na klipi Milana potvrdio je da je Nejpir prihvatio određene finansijske ustupke kako bi raskinuo ugovor sa crveno-belima.

– On je ovde, srećan je, napravio je veliku finansijsku žrtvu kako bi došao i igrao ovde i mi smo mu zahvalni na tome. Mi smo uložili napor, pomogla je i Crvena zvezda takođe. Bila je to dobra saradnja sve tri strane koje su učinile da se Šabaz vrati u Milano. Mi smo veoma srećni – otkrio je Mesina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari