"Sačekaj, ništa nije gotovo": Saša Đorđević se sa druge strane sveta divi svom Partizanu i citira Savića 1EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Osvajač kontinentalne krune sa crno-belima oduševljen povratničkom sezonom „parnog valjka“ u Evroligi.

Aleksandar Đorđević, poznat i kao Sale nacionale, vodi košarkašku reprezentaciju Kine, ali stiže da isprati sve što njegov Partizan radi u Evroligi. O čemu je govorio u velikom intervjuu za Večernje novosti.

„Jedan Željko Obradović koji se vratio i napravio ovo, zajedno sa Zokijem Savićem… Ovo je zaista fantastično. U poslednje vreme mislim da su crno-beli najuspešniji tim u Evroligi. Pre nekoliko dana sam poslao poruku Zokiju Saviću: „Čestitam na TOP osam“, a on mi odgovara: „Sačekaj, nije ništa gotovo“. Ja mu uzvraćam: „To ti je završeno“, otkrio je Đorđević u pomenutom razgovoru.

Bez obzira što mu vremenska razlika između Srbije i Kine otežava gledanje utakmica, kvalifikovani učesnik predstojećeg Svetskog prvenstva ima savršen uvid u dela Kevina Pantera i družine iz Humske.

„Fantastično je sve, zaista. Posebna atmosfera je ono što uvek krasi moj klub. Pre neki dan mi čovek poslao intervju iz „Koš“ magazina iz 1990. godine kada je Partizan bio u problemu, a ja u vojsci gde sam rekao: Ponovo će Partizan biti veliki, ovo je samo prolazno. Tada smo imali neke probleme, povrede…

Ali, ono što hoću da kažem, da meni kao partizanovcu i detetu koje je navijamo na tribinama za Kiću, Praju i ostale, znam šta je to raslo u staroj Hali sportova, pa se prenelo kasnije na Pionir, evo sad i na Arenu“ i koliko to znači igračima i ljudima“.

S početka sezone su mnogi otpisivali Partizan iz borbe za plej-of, a sada većina Grobara veruje da njihovi crno-beli mogu do Fajnal-fora. Bez obzira što im je naredni rival slavni madridski Real.

„Uvek sam optimista, dok me neko ne pobedi na terenu, nikad mu ne priznajem da je bolji. Može da dođe sa koliko god hoće miliona više, ali dok ne zazvoni ona poslednja sirena, ne priznajem“. Sjajne su brojke, veliki je ovo rezultat.

Crno-beli imaju najiskusnijeg i najboljeg trenera koji zna da sve igrače iskoristi na pravi način i da im ne da da polete, osim kada bi trebalo da se razlete. I onako, imam utisak kada ih gledam da su se sada razleteli“.

Tajna uspeha Partizana leži pre svega u Željku Obradoviću, Đorđevićom treneru u sezoni 1991/92, kada se Partizan popeo na krov Evrope, i osvajaču najviše šampionskih trofeja EL.

„Željko Obradović? Posvećenost. Apsolutna posvećenost svom poslu. Da li razumete šta znači veličina te reči? I onda to vide i igrači koji rade sa njim. Odatle sve prenosi, to je njegov život, strast, opsesija. Svi mi koji dolazimo iza njega u ovoj trenerskoj profesiji sigurno učimo i kupimo.

Svi imamo svoje načine, ali njegova posvećenost detalju, dnevnom poslu, košarci generalno, čoveku, upravi, navijačima, ambijentu je jedinstvena. I to je za apsolutno poštovanje“, dodao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari