Sadio Mane prvi put u opremi Bajerna 1

Saga u vezi sa odlaskom Sadia Manea iz Liverpula nije dugo trajala. Očigledno je da je i sam Jirgen Klop dovodeći Luisa Dijaza, prethodno Žotu i na kraju Karvalja pedantno radio na tome da napravi izvesne korekcije u samom špicu napada. Senegelac je, vođen i logikom značajno većih prihoda na godišnjem nivou, prihvatio ideju da pređe u Bajern tako da je preostalo bilo samo da se dve strane dogovore oko visine obeštećenja. Na kraju su pružili ruke i razmenili brojeve žiro računa na način da će Bavarci proslediti odmah 32 miliona evra i još devet nakon što fudbaler bude došao do bonusa.

Senegalac je uspešno prošao lekarske preglede i od srede je prvi put viđen u opremi Bajerna.

Naravno, novinar Bilda ga je odmah dočekao, po sletanju i Minhen, iskoristivši privilegiju da mu postavi nekoliko zanimljivih pitanja.

Mane će u Bajernu godišnje zarađivati 18 miliona evra bruto.

Kristijan Falk, novinar Bilda, presekao je Manea konstatacijom da je postao prva zvezda Bundeslige.

„Vau, kakav kompliment! Hvala vam na tome. Moj život je uvek bio pun izazova. Kada mi je agent prvi put rekao za interesovanje Bajerna iz Minhena bio sam zapanjen. Odmah sam sebe video tamo. Za mene ovo je pravi klub u pravo vreme. U pitanju je jedan od najvećih sportskih kolektiva na svetu koji se uvek bori za svaku titulu. Mislim sam da sam doneo pravu odluku“. jasan je Mane.

Nema sumnje da su za Senegalca bili zainteresovani i drugi velikani.

„Rekli su mi da jesu postojala. To je tako u fudbalu. Međutim, odmah sam stekao utisak da je za mene najbolji izbor Bajern. Čim su mi izložili svoj plan. Pronašao sam sebe u svemu tome više nego u bilo kom drugom projektu.“

Falk je bio direktan, upitavši Manea da li je kadar da Bajern dovede do finala Lige šampiona, kao što je nedavno učinio sa Liverpulom.

„Ne želim da kažem ne. Svako ima želju da osvoji Ligu šampiona, svako dete, svaki fudbaler na svetu. Igraću u veoma konkurentnom timu, ali još je ranoj da govorimo o finalu Lige šampiona, još nismo odigrali nijednu utakmicu zajedno. Naravno, daćemo sve od sebe da donesemo najvažniji trofej u Minhen.“

Naravno, neizostavna je tema bila – ostanak levandovskog u Bajernu.

„Nisam igrač koji se fokusira na takve stvari. Ovde sam zbog Bajerna i njegovih rezultata. Učiniću sve da doprinesem osvajanju novih trofeja“, diplomatski je odgovorio Mane.

Hasan Salihamidžić, posrtski direktor Bajerna, oduševljen je dolaskom Manea.

„Svi smo ponosni i srećni što je svetska zvezda kao Mane stigla u Bajern. Divno je ovo što nam se dešava. U pitanju je igrač na vrhuncu karijere, u sjajnim godinama, u odličnoj formi. Takođe, gladan je trofeja. Sa te strane gledano odabrao je pravi klub“, ubeđen je Salihamidžić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari