Sajam sporta od 25. do 27. novembra 1

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, predstavnici Sportskog saveza Srbije i prijatelji Sajma sporta, na današnjoj konferenciji za medije najavili su sportski događaj godine.

Peti međunarodini Sajam sporta pod sloganom „Sport je zakon“, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, održaće se od 25. do 27. novembra 2016. na Beogradskom sajmu.

„Ono što je najvažnije jeste da je sve više i više dece koja posećuju Sajam i koja se bave sportom. Sajam sporta je sumiranje sportskih rezultata iz prethodne godine koja je bila jako uspešna. Ponosni smo na naše sportiste i na sve ono što smo uradili. Sigurno će sledeća godina biti izazov da budemo još bolji. Doneli smo novi zakon o sportu i rade se užurbano pravilnici. Prošle godine usvojena je i strategija razvoja sporta. Siguran sam da ćemo se lepo družiti sva tri dana Sajma i da ćemo oboriti sve rekorde. Verujem da je ovo uvertira za još uspešniju narednu sportsku godinu“, izjavio je Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta.

Nemanja Svjetličić, direktor Sajma sporta, rekao je da je Srbija zemlja sporta i da Srbi vole sport, tako da je siguran da će na Sajmu svi zajedno uživati u sportskoj zabavi, ali i edukaciji i brojnim iznenađenjima koje smo pripremili. „Cilj Sajma sporta jeste da naglasimo prave životne vrednosti i mladim ljudima pokažemo da vredi naporno raditi, trenirati i davati uvek sve od sebe. Mi smo zemlja šampiona i verujem da ćemo imati tri šampionska dana na Sajmu sporta“, izjavio je Svjetličić.

Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, naveo je da Sajam sporta okuplja preko 40 teritorijalnih sportskih saveza, 95 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnike najznačajnijih sportskih institucija u zemlji.

Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta, predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista. Svakoga dana na programu su seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu. Posetiocima su na raspolaganju, preko 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulinu, ski skakaonicu, tatami za borilačke sportove, teretanu i još mnogo toga.

Uz domaćina, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Sajam sporta 2016. pod nazivom „Sport je zakon“ odžava se u Hali 1 i 1a Beogradskog sajma. Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari