Šakota: Žao mi je što se ovako završila sezona 1Foto: Starsport

Dosadašnji trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je danas da mu je bilo zadovoljstvo da ponovo bude u tom klubu i istakao da mu je žao što je sezona prekinuta zbog pandemije korona virusa.

„Bilo mi je zadovoljstvo da budem ovde i da radim sa ovim ljudima, pre svega sa predsednikom i ostalim blizu kluba. Želim da zahvalim na poverenju. Znao sam i kod dolaska da me ovo čeka, i razgovori tada su ukazivali na to. Za mene je bio veliki izazov da se posle 14 godina vratim u klub za koji me vezuje jedan trofej. Svima želim sve najbolje“, rekao je Šakota na oproštajnoj konferenciji za novinare.

Šakota je u novembru preuzeo Zvezdu umesto Andrije Gavrilovića, koji je privremeno vodio tim posle odlaska Milana Tomića.

„Smatram da je misija koju smo dogovorili završena i lično smatram da je bolje da dođe mlađi sa većim ambicijama kao dugoročnije rešenje“, istakao je Dragan Šakota.

On je već radio u Zvezdi pre 14 godina.

„Zvezda je u mom drugom odlasku bila u drugačijoj situaciji, tim Evrolige i ne tim kao pre 14 godina kada se borio za tu poziciju, u gladnom periodu. Ovo mi je peti put u karijeri da se vraćam u neku ekipu“, naveo je dosadašnji trener crveno-belih.

Govorio je o prekidu sezone.

„Ovo je mučan period koji čak i ja kao trener sa 48 aktivnih sezona nisam doživeo da se prekine i ne nastavi prvenstvo, ne samo u jednoj zemlji, već i globalno. Niko takva iskustva nije imao i to ne bismo poželeli ikada više da se desi“, rekao je Šakota.

Zahvalio je igračima.

„Radeći u mnogim klubovima nisam baš tako često nalazio momke koji su izdržavali sve napore bez ikakvih problema, bez nezadovoljstva u trenucima kada je teško, kada ne igraju ili misli da bi trebalo više da igraju. Kada sam došao, hemija ekipe nije bila sjajna, trebalo je menjati, bilo je promena, odlazaka i dolazaka… Bilo je turbulentnih perioda“, naveo je on.

Podsetio je na deo kada je Filip Čović, sin predsednika kluba Nebojše, bio na udaru navijača.

„Veća je nepravda koju sam morao da doživim sa Filipom i prođemo kroz to sve. U tom trenutku smo ostali bez sjajnog plejmejkera i igrača koji je mnogo zadužio klub. Snalazili smo se i, boga mi, u poslednji čas doveli još jednog igrača da popunimo tu poziciju“, rekao je Dragan Šakota.
Šakota je na kraju konferencije za novinare dobio dres Zvezde sa brojem 75.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari