Sakramento razbio Golden Stejt, Tompson eliminisao svoje Voriorse 1EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Nekadašnji šampioni završili ovosezonsku misiju, ispadanjem od Kingsa u prestonici Kalifornije (118:94).

Očekivao se praktično derbi plej-in faze doigravanja u Zapadnoj konferenciji ali se meč Sakramenta i Golden Stejta pretvorio u jednosmernu ulicu kojom su lagano prošetali Kingsi.

Predvođeni izvrsnim Kiganom Marejem (32p) uspeli su da se izbore za još jedan meč protiv Nuu Orleansa posle kojeg će biti jasno ko će se nameriti Oklahoma Siti Tanderima u četvrfinalu plej-ofa Zapadne konferencije.

Nekadašnji student Ajove i četvrti pik na NBA draftu 2022. godine imao je impresivno šutersko veče. Pogodio je čak osam trojki iz 13 pokušaja i time bio potpuni šuterski antipod Kleja Tompsona koji je direktno Voriorse odveo u propast.

Možda je sinoćnji meč bio i „labudova pesma“ za nekadašnje NBA šampione, tačnije generaciju koja je čak četiri puta osvajala prstenje. Među njima je Tompson verovatno u najvećem padu.

Nakon oporavka od teške povrede kolena, potom i tetive, sjajni šuter definitivno ne liči na sebe. Tek povremeno uspeva da bljesne, međutim protiv Sakramenta bio je svoja najlošija verzija.

Pokušao je iz igre deset puta, od kojih šest sa distance i ni jednom nije pogodio.

Ishod pobednika bio je jasan još početkom poslednje deonice u kojoj su Kingsi više puta vodili sa maksimalnih 26 poena razlike.

Pored Marija, izuzetno raspoložen bio je i Dieron Foks sa 24 poena, Harison Barns je ubacio 17, a Domantas Sabonis 16, uz 12 skokova.

Kod indisponiranih Voriorsa jedino je Stef Kari bio na nekom prosečnom nivou za sovje standarde sa 22 poena, dok su Džonatan Kuminga i Mozes Mudi ubacili po 16.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari