Šala i zezanje: Ponovo se odlaže početak Superlige? 1Foto: Starsport

Neverovatne stvari, do apsurda, dozvolili su čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije.

Pokušavaju na silu u krovnoj organizaciji da broj klubova u Superligi za takmičarsku 2023/24 svedu na 16, međutim način na koji to rade postao je sporan čak i na međunarodnom nivou.

Mislili su u Savezu da su jučerašnjim oduzimanjem licence Kolubari uradili suštinsku stvar i da će narednog vikenda početi sezona, međutim, klub iz Lazarevca je u sinoćenjem saopštenju naveo niz nepravilnosti i kontradiktornosti u samoj odluci, najavivši ujedno i da će podneti žalbu.

Prema saznanjima Sport kluba, novo pomeranje početka 18. šampionata Srbije vrlo je moguće, a o tome će odluku doneti Sportki sud u Lozani, najverovatnije u četvrtak.

CAS je brzo reagovao, nakon zahteva advokatskog tima iz Kolubare za uvođenjem privremene mere. Iz Lozane je jutros stigla potvrda da će Sud za sportsku arbitražu, po hitnom postupku, u četvrtak odlučivati po zahtevu iz Lazarevca.

Koliko je ozbiljna situacija pokazuje i informacija da su obe strane dužne da se do srede u 16 časova izjasne o kompletnom slučaju.

Advokatski tim Kolubare obratio se vrhovnoj instanci zbog oduzimanja licence, izbacivanja Kolubare iz  Super lige i disciplinskog postupka protiv kluba. Konačna odluka nadležnog suda u Lozani očekuje se u četvrtak, a s obzirom na to kako je odlučeno da Kolubari bude oduzeta licenca ne bi bilo iznenađenje da presuda bude u korist kluba iz Lazarevca.

Fudbalski savez Srbije oduzeo je u ponedeljak licencu Kolubari što se nikada ranije nije desilo, kada je reč o elitnom rangu domaćeg klupskog fudbala. Takođe, klub nije izbačen u dva ranga nižu ligu već će o tome odlučivati Disciplinska i etička komisija FSS-a početkom avgusta.

Ujedno, lazarevački klub izbačen je i iz Zajednice Super i Prve lige Srbije. Kolubara je izbrisana iz članstva zbog kršenja statuta udruženja klubova. Odluka o ovom predmetu trebalo bi da bude na snazi od danas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari