Sami pali, sami "poginuli" 1Foto: EPA-EFE/ ALBERTO ESTEVEZ

Barselona, Lionel Mesi i ekipa ne da nisu uspeli da zadrže minimalnu prednost pre restartovanja La lige nego su toliko brljali da su kolo pre kraja, nakon dvogodišnje vladavine, sa sedam bodova manje tron prepustili „kraljevićima“.

– Mi smo slaba ekipa, možeš da nas pobediš samo ako igraš sa više intenziteta od nas. Izgubili smo veliki broj bodova na mečevima gde to nismo smeli, a Real je u međuvremenu odradio što je do njega – nije mogao pobeći od surove istine Mesi.

Da stvar bude gora po osvajača osam titula u poslednjih 11 sezona, jedan od najboljih fudbalera koji su ikada hodali Zemljom ne misli da je kriza prolazne prirode.

– Nastavimo li ovako da igramo nećemo nigde stići. Nešto mora da se menja! Ljudi iz kluba su ljuti i to je normalno. I mi smo ljuti i navijači. Svi. Ljudima ponestaje strpljenja, što je skroz prirodno. Ranije smo ih razočarali protiv Liverpula i Rome (u prošlim ligama šampiona, prim. aut), a ove sezone im nismo ništa dali.

Da razočarenje i bes među pristalicama Blaugrane budu veći, višestruki prvak Evrope u Primeri na izmaku nije znao postići makar jedan gol u derbijima sa Realom (0:0, 0:2), a kako je sam Mesi pre starta tekuće LŠ rekao da ona teško može do „ušatog pehara“ i sada se otvoreno boji za ishod revanša osmine finala sa Napolijem (trenutno je 1:1), analitičari su se već bacili na seciranje pozadinskih problema u najvećem sportskom ponosu Katalonije.

Jer, ne može biti slučajno da isti ovaj tim prošle sezone bude prvak sa velikih +19 u odnosu na Real, a sada pokloni Zinedinu Zidanu i njegovim izabranicima 34. nacionalni šampionski naslov.

Deo objašnjenja nalazi se u svlačionici: ključevi iste predati su (ambicijama velikana) nedoraslom treneru Kikeu Setijenu, preskupo plaćeni Antoan Grizman (gurnut na drugu poziciju) nije ni svoja senka iz dresa Atletika, dovedeni napadač Martin Bratvajt je par klasa ispod povređenog Luisa Suareza, štoper Žerar Pike nije u staroj formi i nikako da dobije kvalitetnu ispomoć u sredini zadnje linije, glavne uzdanice imaju preko 30 godina (Buskets, Alba, Rakitić, Vidal, Mesi, Pike…)…

Drugi deo je manje vidljiv, ali je jednako poguban za odnose unutar ekipe i kluba.

Počev od Mesijevog nezadovoljstva (politikom uprave, izborima trenera i nekih igrača) i konstantnom pretnjom odlaska u drugi klub, preko činjenice da nisu baš svi oduševljeni božanskim statusom koji je dat ovom Argentincu.

U takvim okolnostima meč sa Napolijem deluje kao put u pakao ili slamka spasa, mada u slučaju eliminacije Italijana sledi klinč s još moćnijim Bajernom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari