Sampdorija nije sačekala Stankovića, ali je smenila D Aversu 1EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Pričalo se i pisalo mesecima da je Dejan Stanković praktično dogovorio uslove za prelazak u Sampdoriju. Pojedini novinari su čak tvrdili da je određen i datum kada će se trener Crvene zvezde preseliti u Đenovu. Na kraju od svega toga nije bilo ništa. Sampdorija je nastavila sa izuzetno lošim igrama i rezultatima, što je dovelo do današnje smene trenera i otkaza Robertu D Aversi. Najbliži klupi velikana iz Đenove je Marko Đampaulo.

Sampdorija ima sasvim respektabilan sastav ove sezone koji je u potpunoj disharmoniji od početka takmičarske godine. Poraz kod kuće od Torina (1:2) značio je i definitivni rastanak sa Robertom D Aversom, koji je dobrano kumovao očajnim rezultatima. Naime u 22 odigrana kola u Seriji A, Sampdorija je osvojila ukupno tek 20 bodova i smao je četiri mesta od zone ispadanja.

Ekipa koja u sastavu ima igrače formata Kaputa, Galjardinija, Kvaljarele, Kandreve, Berežinskog, Ekdala, Torsbija morala bi da ostvaruje daleko bolje rezultate.

Uprava je pokušavala čitave jeseni 2021. da nagovori Dejana Stankovića; pojedini novinari su u prognoziranju datuma navodno već dogovorenog dolaska u Đenovu aktuelnog šefa struke Zvezde išli toliko daleko pišući da će srpski stručnjak dan posle gostovanja Bragi napustiti Beograd i preseliti se u Liguriju.

Od toga nije bilo ništa, Stanković je ostao u Zvezdi, a rezultati Sampdorije nisu bivali ništa bolji. Posledično, nakon poraza od Torina, uprava je uručila otkaz D Aversi.

Sada je prvi pik kluba Marko Đampaolo, već je radio na Marasiju, ali dve strane se još nisu dogovorile oko uslova zbog čega bi ekipu sutra protiv Juventusa u osmini finala Kupa Italije trebalo da vode Anđelo Palombo ili Feliče Tufano.

Palombo, nekada vezista Sampa, bio je pomoćnik u D Aversinom stručnom štabu, dok je Tufano trener mladog tima kluba iz Đenove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari