Šampion Nemačke deklasirao Crvenu zvezdu u prvom kolu Lige šampiona 1Foto: FoNet/AP

Fudbalsko čudo se nije dogodilo u Minhenu, Crvena zvezda je izgubila od Bajerna – 3:0 (1:0) u prvom kolu Lige šampiona.

Bavarci su dominirali u svim segmentima igre. Zvezda je želela da iz kontra napada da gol Bajernu, međutim, na kraju se ispostavilo da ga je tako primila u prvom poluvremenu.

Golman Bavaraca Nojer je van kaznenog prostora intervenisao ispred Pavkova, uz još jedan dodir lopta je brzo stigla do Perišića koji je prodro po levom krilu, perfektno centrirao, a Koman je glavom savladao Borjana koji je iz nepoznatog razloga ostao na liniji umesto da u petercu preseče centaršut – 1:0.

Samo pet minuta zatresla se mreža Zvezde još jednom, ali se srećom ispostavilo da je prelepi gol Kutinja petom poništen zbog toga što je Brazilac bio u ofsajdu.

Imala je u prvih 45 minuta Zvezda i svojih nekoliko šansi iz kontre, ali je odbrana Bajerna sa lakoćom otklanjala sve situacije koje su delovale da bi mogle da budu neugodne.

Bajern je od starta igrao strpljivo, insistirajući da lopta ostane na zemlji, polako i pažljivo gradeći svaku akciju. Postigli su Bavarci gol u pravom trenutku.

Ništa se nije promenilo ni u drugom poluvremenu. Ono malo šansi što je Zvezda napravila, nisu umeli da iskoriste Žander i Pavkov. Prvi je u 60. minutu slabijom, desnom, nogom šutirao preko gola, a drugi je u gol šansi umesto lopte šutnuo nogu Alkantare.

Nije se ni Marin u par navrata najbolje snašao ispred gola domaćih, ali je za razliku od gore pomenutih barem najbolje što ume šutnuo loptu. Videvši da bi “vrag mogao da odnese šalu” uozbiljili su se fudbaleri Bajerna, pa je ubrzo Perišić pogodio prečku posle loba Borjana.

Sve nade crveno-belih ugasio je Levandovski kada mu je u 80. minutu Gobeljić greškom dodao loptu u petercu – 2:0. Do kraja je još Milunović pogodio prečku, ali svog gola.

Tačku na utakmicu stavio je Miler koji je posle slobodnog udarca Alkantare ostao zaboravljen u kaznenom prostoru Zvezde – 3:0.

Više od samo poraza zabrinjava što su i igrači i trener Crvene zvezde Vladan Milojević delovali zadovoljno što je srpski šampion gubio samo 1:0 veći deo utakmice.

Niko Kovač je do tančina pročitao taktiku svog kolege i u potpunosti po bokovima zaustavio brze Garsiju i Van Laparu, kao i Marina u sredini, terajući tako Jovančića i Kanjasa da budu organizatori igre, što je uloga u kojoj se nikako nisu snašli.

Kada se na kraju sabere gomila šansi, uz dve prečke, Zvezda je u Minhenu odlično prošla jer je prošlogodišnji scenario sa Pari Sen Žermenom lako mogao da se ponovi.

Crveno-beli će u drugom kolu Lige šampiona u Beogradu dočekati Olimpijakos 1. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari