Šampion pao u Nju Orleansu 1Foto: Printscreen/youtube

U najzanimljivijem meču najjače košarkaške lige na svetu, na prelazu iz ponedeljka u utorak po srednjeevropskom vremenu, Nju Orleans je savladao branioca NBA titule Klivlend Kavalirse sa 124:122.

Domaćini su u tri od četiri deonice ubacili više od 30 poena, gosti su ih u nastavku umalo sustigli, ali je izostao preokret, pa je pobednik lupio 18. „recku“ u sezoni, a poraženi 13. put praznih šaka napustio parket.

Iz sastava Nju Orleansa izdvojili su se Terens Džons, sa 36 poena i 11 skokova, i Dru Holidej (33 poena, 10 asistencija). U poraženom timu Kajri Irving je odigrao briljantno, ali njegovih 49 poena i 4 asistencije, Džejmsov tripl-dabl od 26 poena, 12 asistencija i 10 skokova, i vrlo dobar učinak Lava (22 poena,16 skokova) nisu bili dovoljni prvaku da izbegne rezultatski brodolom.

Poraz je pretrpeo i Golden Stejt, koji je na Floridi sagao glavu pred Majamijem – 105:102, što je tek sedmi poraz Voriorsa u tekućem izdanju NBA lige. Tokom svih 48 minuta vo|ena je izjednačena borba, ali je u neizvesnoj završnici više koncentracije imao domaćin. Dion Vejters bio je sjajan sa 33 poena, 5 skokova i 4 asistencije, 19 poena dodao je Dragić, dok je Vajtsajd skupio 10 poena i čak 15 skokova. Na drugoj strani, Durent je upisao 27 poena uz 6 skokova i 3 asistencije, Tompson je dodao 22 poena uz 5 skokova, a Kari je meč završio sa 21 poenom, 10 skokova i 8 dodavanja za koš.

Probleme nije imao ni San Antonio, pa je prema očekivanjima lako savladao Bruklin u predgrađu Menhetna sa 112:86, iako je igrao bez Kavaja Lenarda. Od košarkaša iz Srbije u kombinaciji je bio samo Boban Marjanović, ali nije dobio šansu u porazu svog Detroita u Sakramentu – 109:104.

Druga šansa za Jokića

Navijači, mediji i treneri dva tima već su izabrali prve petorke timova Istoka i Zapada za All star vikend u Nju Orleansu (17/19. februar), među kojima se nije našao srpski centar Nikola Jokić, ali možda dobije šansu u izboru ostalih sedam košarkaša, za šta se pitaju treneri, a rezultati bi trebalo da budu obavljeni sutra. Ako i tu izvisi sigurno će sve važniji prvotimac Denvera biti među akterima meča rukija i igrača kojima je ovo druga sezona u SAD. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari