Šampionska žurka ili tempirana bomba 1Foto: STARSPORT

Ne mora se tragati za dokazima da je Srbija bila i ostala zemlja apsurda, svuda su oko nas, ali neki su opasniji od drugih, kao što je odluka (od petka) Kriznog štaba Vlade Srbije da ukine svako ograničavanje u broju ljudi na okupljanjima na javnim mestima…

… u danu kada je registrovan nemali porast slučajeva novozaraženih osoba korona virusom (sa 48 na 96), a isti se vratio u delove zemlje gde ga nije bilo neko vreme.

I time, između ostalog, dati za pravo Crvenoj zvezdi da se nada da će se na subotnjem meču sa Radnikom okupiti 24.500 svojih navijača, odnosno prodati sve ulaznice štampane za proslavu treće titule u nizu.

Naravno, od strane predsednika zdravstvene komisije fudbalskog kluba Crvena zvezda i Fudbalskog saveza Srbije, doktora Miljka Ristića stižu uveravanja da nema mesta strahu da će posle tolike žurke na otvorenom u Beogradu i šire opet buknuti epidemija kovida 19.

– Hteo bih da pozovem sve zvezdaše na stadion i na utakmicu protiv Radnika. Obično nisam ja taj koji poziva navijače na stadion, ali situacija je specifična. Preduzeli smo sve neophodne mere, stanje je potpuno bezbedno, potvrđuju i izjave kriznog štaba Vlade Srbije. Imamo sve uslove da uživamo u fudbalu i u još jednoj šampionskoj partiji Crvene zvezde. Nadam se što većem broju navijača na tribinama našeg stadionu – poručio je putem klupskog sajta poznati prestonički kardiohirurg.

Naravno da je sve lepše u publiku, niko ne dovodi u pitanje ni želju „delija“ da sa ekipom proslave šampionski het-trik, niti iko pametan ima šta da prigovori ideji da se sav prihod od karata simbolične cene (75 din) pokloni Dečjoj klinici u Tiršovoj i manastiru Cerenska reka na Kosovu i Metohiji, SAMO je zdravorazumski postaviti pitanje da li će nam se ovaj događaj i dolazeće izborne gužve svima obiti o glavu.

– Već mesec dana preduzimamo neophodne mere. Treniramo više od mesec dana, svi u klubu su testirani, vodi se računa o tome. Videli ste da je na utakmici u Inđiji sve prošlo u najboljem redu, a nema sumnje da će tako biti i protiv Radnika – hteo je da zvuči ubedljivo Ristić, a svako ko je makar jednom bio na utakmici Crvene zvezde i Partizana zna da nema te sile koja može naterati „delije“ i „grobare“ da ne pale baklje, ne lome stolice, ne bacaju petarde, tuku se između sebe… a sada treba da poverujemo da će stajati metar jedni od drugih.

Spartak domaćin crno-belima

Partizan gostuje ove subote u Subotici, gde ga čeka Spartak.

– Za nas jako bitna utakmica. Eventualnom pobedom bismo praktično došli na korak do tog drugog mesta u Superligi, posle čega bismo mogli ceo fokus da prebacimo na Kup. Stalo nam je da pobedimo… Ove godine smo uspevali da izlazimo na kraj sa Spartakom relativno lako, ali to treba da nam bude opomena da je teško dobijati jednu ekipu više puta. Moramo da budemo obazrivi – objasnio je Savo Milošević pred meč svojih izabranika i Subotičana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari