San koji se ispunjava 1Foto: Fonet OKS

Pre šest dana svi su najavljivali žensko odbojkaško finale SAD-Brazil. U međuvremenu domaćina je u četrvtfinalu nadigrala Kina, dok je Srbija pobedila američki tim koji je na ove Igre došao sa neskrivenom ambicijom da osvoji zlato.

I pored postignutog uspeha Zoran Terzić ne pristaje da podvig svojih odbojkašica nazove krunom ove generacije.

– Nećemo da razmišljamo još o kruni. Ova generacija može još mnogo toga da pokaže i da pruži. Ono što su danas uradili, i ne samo danas nego na celim Olimpijskim igrama, jeste nešto fenomenalno i što, koliko god da su ljudi oko nas očekivali, predstavlja ipak nešto na šta nismo navikli. Finale OI je san i ispunjava se – rekao je Terzić nakon pobede nad SAD.

Posle tri pobede u grupi, ubedljivog trijumfa nad Rusijom, i blistave igre protiv Amerike, Srpkinje su osigurale srebro, ali najavljuju da im je cilj zlato. Pobedonosni niz sa Igara nastavak je započetog prošle godine kada su na Svetskom kupu uzele srebrnu medalju, odnosno osvojile treće mesto na Evropskim igrama u Bakuu. Uz to poklopile su se kockice da sve igračice pokažu svoj puni kvalitet i u različitim trenucima povedu tim do pobeda.

Svog protivnika u finalu, Srbija je bez problema savladala u grupi. Međutim selektor podseća da utakmice u prvoj fazi takmičenja nisu isto što i one u završnici. Kina je prvo izbacila Brazil, olimpijskog šampiona, a potom i Holandiju koja je u Riju iz utakmice u utakmicu pokazivala da ozbiljno pretenduje na medalju.

– Prvi ili drugi, nije bitno koliko da budemo zadovoljni i da devojke budu srećne. Da tim ostane tim, to je najvažnije, jer ovaj tim će donositi mnogo radosti. Ovo je jedina medalja koja je nedostajala odbojkašicama. Sad imaju i nju i važno je da krenu u ponavljanje – zaključio je Zoran Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari